Головна » 2012 » Вересень » 3 » Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 03.09.2012
21:27
Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 03.09.2012
"Вікно у Маріуполь" від Антоніни Лісовицької та Ліги "ДИПКОРПУС" УВАГА! Конкурс на участь у Програмі стажування у центральних органах виконавчої влади у 2012–2013 рр.
Для участі в конкурсі необхідно до 14 вересня 2012 року заповнити та надіслати аплікаційну форму в електронному вигляді на адресу: exec-anketa1213@interns.org.ua. 



VII Международная научно – практическая конференция студентов и аспирантов «Актуальные проблемы правовой политики: национальный и международный правовые аспекты»


12 СЕНТЯБРЯ 19.00 пройдет презентация книги «по пути колумба» в пабе-библиотеке Бабуин (Київ).
Контантин «Equites» Могильник представляет книгу "ПО ПУТИ КОЛУМБА”
Это бортовой журнал экспедиции через Атлантический океан на небольшой самодельной яхте. Члены Команды EQUITES проводят эксперимент над самими собой с целью определения границ возможностей человеческого тела и духа.
Журнал состоит из двух дневников: Константина Могильника, участника эксперимента, и Адриаана ван дер Варта, корабельного врача. Дневники отличаются друг от друга столь же полярно, как убеждения их авторов.


1 ноября 2012 г. в Киеве состоится уникальная нетворкинг-сессия по созданию интернет-стратегии – iPROMO 2012.
Если Вы управляете собственным бизнесом и задумываетесь о необходимости более активного присутствия в Интернете, либо же работаете в отделе маркетинга и стремитесь эффективно продвинуть свою компанию/товар/услугу в Сети, Вам стоит принять участие в iPROMO 2012.
В качестве спикеров на iPROMO 2012 также заявлены представители традиционного бизнеса (продукты питания, ритейл и пр.), которые расскажут, как у них получилось выстроить свою интернет-стратегию и как продуманное присутствие в онлайн-пространстве способствует развитию бизнеса в традиционной оффлайн-среде.



Создать бизнес в Украине: миф или реальность? Возрождение культуры предпринимательства!
Пприглашаем Вас в Буковель, именно тут с 11 по 16 сентября — пройдет новый образовательный проект — Бизнес Лагерь «Made in Ukraine». Это неделя обучения у лучших бизнесменов страны, неформальное общение с единомышленниками, совместная работа над бизнес идеей и прекрасная альтернатива стандартному отдыху.



Програма Fellowships Research & Experience
«Fellowships Research & Experience» (FRE) це стипендіальна програма, розрахована на кандидатів з наступних країн: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та Росії, зацікавлених у проведенні науково-дослідних проектів у Польщі.
Грантоотримувачі направлені відповідно предметами своїх досліджень в центри, з якими вони хотіли б співпрацювати і / або спільно реалізувати дослідницький проект. 
В рамках стипендії після науково-дослідних стажувань є можливість пройти професійне стажування в обраній установі (наприклад, у міністерстві, органах місцевого самоврядування, НУО, ЗМІ) у Польщі.
Тема дослідницької роботи:
- економіка та управління
- публічна адміністрація (урядова і самоуправлінських)
- адміністрація бізнесу
- юридичні науки
- суспільні науки
- політичні науки та міжнародні відносини
- політика розвитку і гуманітарна допомога


Запрошуємо всіх дітей, учителів і батьків: відкрийте для себе винахідництво у процесі гри у "Spark!Lab” (Лабораторії винахідників) Смітсонівського інституту в Києві
Мистецький Арсенал у Києві прийматиме на своїй території "Spark!Lab” (Лабораторію винахідників) Центру імені Лемельсонів з 5 до 30 вересня. "Spark!Lab” заохочує дітей фантазувати, проектувати, створювати й удосконалювати власні винаходи в інтерактивній лабораторії. 
Головною цільовою аудиторією "Spark! Lab” є сім’ї з дітьми віком 6–12 років, але запрошуються всі. 



Запрошуємо до освітньої програми «Форми участі громадян у процесах прийняття рішень»
Східноєвропейський демократичний центр (м. Варшава, Польща) та Молодіжна організація «Нова генерація» (м. Херсон) запрошують до участі у освітній програмі «Форми участі громадян у процесах прийняття рішень». Навчання передбачено для діячів/ок місцевих громадських організацій з Вінницької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей та з АР Крим, які хочуть вести діяльність на користь своєї громади та поглибити свої знання з різних форм місцевої демократії.


Для молоді Тернополя відбудеться семінар із руйнування передвиборчих інформаційних маніпуляцій
У рамках Інформаційно-просвітницької кампанії з руйнування політичних інформаційних маніпуляцій «Я хочу…» буде проведено 3 навчальні семінари на тему: "Руйнування політичних маніпуляцій серед молоді”.
Для того, щоб взяти участь у семінарі необхідно заповнити анкету учасника (яка знаходиться за посиланням або у прикріпленому файлі) і надіслати її до 8.09.2012 включно на електронну пошту sms.org.2010@gmail.com із темою листа «Seminar_12.09.2012» 


На урядовому сайті "Громадянське суспільство і влада" оприлюднено анонси громадських обговорень, що заплановані органами виконавчої влади у вересні цього року.



У Чернівцях навчатимуть правильно розуміти та використовувати результати соціологічних опитувань
Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва проводитиме навчання для журналістів «Як правильно розуміти та використовувати результати соціологічних опитувань».
Тренінг одноденний, розрахований на 6 годин. 


Тренінг для лідерів молодіжних театрів "Making Connections"
Національна Асоціація Молодіжної Драми в Ірландії (NAYD) шукає представників молодіжних театрів та лідерів театральних груп в Україні та інших країнах Східного Партнерства, що працюють із молоддю 12-20 років, для участі в проекті «Making Connections», який відбудеться 14-18 листопада 2012 р. у м. Дублін, Ірландія. Тренінг фінансується програмою "Молодь у Дії” (Youth in Action).
Ми шукаємо лідерів віком до 21 року, які мають досвід організації роботи молодіжних театрів на постійній основі і бажають розвивати досвід та втілювати проекти обміну між молодіжними театрами. 


Зустріч із культурним менеджером Луцією Ржегоржіковою: "Чесько-українські культурні відносини" (Львів)
Чеський центр у Києві та Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові в рамках 19-го Форуму видавців запрошують вас на зустріч із культурним менеджером та видавцем Луцією Ржегоржіковою.
Дата: 14 вересня о 15.30 
Місце: м. Львів, Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 
м. Львів, вул. Огієнка, 18а 
Під час заходу Луція Ржегоржікова презентуватиме антологію сучасного українського оповідання "Україно, давай, Україно!". 



У Чернігові проходить виставка, присвячена правам людини
З 3 до 12 вересня в Чернігівській обласній бібліотеці імені Володимира Короленка відбудеться виставка з прав людини "Кожен має право знати свої права”.
Виставка складається з 25 панелей, що містять ілюстровану інформацію про права та свободи людини. Загалом її можна об’єднати в декілька інформаційних частин: "Еволюція прав людини”, "Цінності прав людини”, "Окремі аспекти прав людини” та "Права дитини”. 



Ведеться підготовка довідника екологічних організацій України
Цей довідник буде розміщено в інтернеті, і на кожну організацію, яка відповідає нижчезгаданим критеріям і дасть відповіді на питання анкети, буде сформована "Інформаційна картка екологічної організації". 
Якщо ваша організація відповідає критеріям і хотіла би бути представленою у довіднику, будь ласка, надішліть свої координати експерту проекту Володимиру Тихому на адресу voltykhyy@gmail.com, і вам буде надіслана анкета для заповнення. Кінцевий термін одержання заповненої анкети - 30 вересня 2012 року. 


В пятницу, 7го сентября, в Киеве будет сыгран рейтинговый синхронный турнир "Что? Где? Когда?" от одного из популярнейших редакторов мира Бориса Моносова.
<<Монос вызга: Первая кровь 2>> начнется в 18:30 в 459 аудитории первого корпуса КНЭУ имени Гетьмана (в 5 минутах от метро "Шулявская").
Вопросы будут не самые простые.
Взнос: 60 гривен с команды.
Первый вопрос будет задан в 19:00.


Идет прием заявок от команд, желающих участвовать в Переходном этапе чемпионата Украины по игре «Что? Где? Когда?» сезона 2012/13 гг. (г. Днепропетровск, 22-23.09.12 г.) на основании оргвзноса.
На данный момент Оргкомитет турнира может принять 10 таких команд. По мере того, как будет вырисовываться реальная картина с участниками ПЭЧУЧГК, имеющими право играть в турнире на общих основаниях, количество команд, которые смогут сыграть на основании оргвзноса,
может увеличиваться.
Заявки присылайте почтой в мой адрес (dmnb@mail.ru) или в устной форме по телефонам 095-1445050 или 098-7162002. В период с 21.00 5 сентября 2012 г. до 9.00 11 сентября 2012 г., пожалуйста, направляйте заявки только почтой, поскольку я буду находиться за пределами Украины.
Прием заявок продлится по 11 сентября 2012 г.


Принимаются вопросы для пакета Открытого Кубка Украины по игре "Брэйн-ринг" среди школьников.
Турнир проводится в двух возрастных категориях.
Каждый отыгранный и не снятый в результате апелляции вопрос оплачивается гонораром в размере $1,5 (выплата гонораров российским и украинским авторам производится, соответственно, в рублях и гривнях по курсу, соответственно, ЦБ России и НБ Украины на 1.11.2012 г.).
Вопросы по 15 октября 2012 г. включительно высылайте одновременно в два адреса редакторам пакета: volobuev.i@metalplast.com.ua (Игорь Волобуев) и dmnb@mail.ru (Дмитрий Башук).
В поле "Тема" вашего письма, пожалуйста, напишите: UkrShBR-Familia, где вместо Familia поставьте вашу фамилию или название региона (клуба, команды).


Підготовка проектів для відкритих конкурсів 7 Рамкової Програми ЄС – інформаційні заходи у Києві та Львові.
Інформаційний день "Тематичні пріоритети відкритих конкурсів 7РП та можливості для участі українських організацій" проводиться у Києві 13 вересня 2012 року. Конференція "Чи стане Україна частиною Європейського дослідницького простору?" є фінальним заходом проекту "Формування мережі обміну інформацією про науково-освітні програми Європейського Союзу" і буде проводитись у Львові 17-18 вересня.


4 вересня 2012 року о 15.00 на порталі www.ngomarket.org.ua відбудеться перший вебінар на тему «On-line marketplace сьогодні, нові можливості, особливості реєстрації та користування порталом www.ngomarket.org.ua»
В ході вебінару заплановано обговорення таких питань як: що нового та корисного з’явилося на порталі, які нові можливості він пропонує, як змінилися правила користування он-лайн-ресурсом, для чого взагалі потрібні ці зміни та ін.


День без авто у Києві
Розмістіть свій творчий майданчик, арт-об’єкт або проведіть майстер-клас, поширюйте інформацію та шукайте друзів у пішохідній зоні вулиці Володимирської у День без авто
У пішохідній зоні будуть розташовані різні об’єкти міського мистецтва, мобільні кав’ярні, дитячий ігровий майданчик, танцювальне поле, проводитимуться наземні ігри та майстер-класи.
На виставці-ярмарку вживаних велосипедів можна буде придивитися собі двоколісного друга, а якщо велосипед у вас уже є – тоді пройти безкоштовне техобслуговування у вело-експертів Асоціації велосипедистів Києва.
У пішохідній зоні о 15:00 завершиться Велопарад для дівчат та розпочнуться танці!
Ми запрошуємо вашу ініціативу також приєднатися до облаштування пішохідного простору



КОНКУРС ДЛЯ ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ
Долучіться до розробки цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Вашій області! 
Забронюйте ресурси Вашої обласної державної адміністрації для:
- конкурсу проектів для ініціатив інститутів громадянського суспільства
- проведення заходів Вашою громадською радою
- створення ресурсного центру для ІГС
- проведення навчань для державних службовців та громадськості щодо використання інструментів громадської участі.
Беріть участь у семінарах сУкраїнського незалежного центру політичних досліджень "Регіональні цільові програми розвитку громадянського суспільства: як об’єднати інтереси влади та громадськості".



Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні разом із Національним екологічним центром України, громадською організацією «Екоклуб» та Київським міжнародним енергетичним клубом «Q-Club» мають честь запросити Вас взяти участь у експертному круглому столі "Енергетичне майбутнє України: енергоефективність, економічність, екологічність?", який відбудеться 13 вересня 2012 р. у Конференц-залі Академії наук України, за адресою: вул. Володимирська, 55, 3 поверх (секційна зала). Початок реєстрації учасників з 9:30. 
Звертаємося до Вас з проханням повідомити про Вашу участь до 12.09.2012. info@boell.org.ua


Міжнародна школа медіа магнатів (з 21.09, Київ)
Головні редактори друкованих і інтеренет видань підготували нову освітню програму ділової та політичної журналістики: ті, хто вступить в школу вже через три місяці навчання оволодіють всіма необхідними навичками роботи і буде працевлаштований у діючих редакціях.
Цінова політика школи соціальна. Вартість навчання – лише 500 грн./міс. На думку організаторів, такого роду програми повинні професіоналізовувати ринок і давати дорогу молодим.



Реєстрація в UpGrade3 почалася (до 14.09)
Відомо, що успішні люди планують своє життя заздалегідь!
А ти вже вирішив, що будеш робити наступні 3 місяці?
Як щодо реалізації власної бізнес ідеї в команді однодумців?
УВАГА! Почалася реєстрація в UpGrade3!
UpGrade3 - це:
- три етапи  відбору;
- БЕЗКОШТОВНІ консультації, тренінги, семінари від кращих тренерів, спікерів, бізнесменів України та Росії;
- команда однодумців;
- реалізація власного бізнес проекту;
- відпочинок та багато іншого.
Реєстраційний внесок учасника - 1000 грн. 
Відповідь: 1000 грн – внесок кожного члена команди на потреби ВАШИХ проектів. Всі гроші знаходяться у вашому розпорядженні.  Це фінансовий стартер ваших проектів, саме з них ви замовите собі поліграфію/візитівки/сайт/аренду чогось поки ваш проект молодий і у нього немає фінансування. 



«Стипендіальна програма «Завтра.UA» Умови проведення Конкурсу-2012/13
Всеукраїнська благодійна організація «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива» (надалі за текстом – Фонд та/або Фонд Віктора Пінчука)в рамках реалізації благодійної програми: «Стипендіальна програма «Завтра.UA» (далі за текстом – Стипендіальна програма «Завтра.UA»)   проводить відкритий  конкурс для добору найбільш обдарованих і цілеспрямованих студентів провідних вищих навчальних закладів (ВНЗ) України
В конкурсі можуть брати участь студенти 3 – 6 курсів денної форми навчання, які навчаються у:



5-7 Жовтня 2012 р. у Києві відбудеться непересічна подія – практичний форум «Енергія Змін 2012» (міжнародний формат – Power Shift). 50 молодих активістів з усієї України приїдуть, щоб отримати освітній та практичний заряд для позитивних перетворень у своїх громадах. Клімат змінюється, наша країна та світ загалом вже ніколи не будуть такими як були колись, але лише МИ зможемо забезпечити чисте, стале (sustainable),  гармонійне, безпечне майбутнє для нас і наших дітей. 
За результатами гри три найкращі проекти отримають грошові винагороди на реалізацію представлених проектів (сума реєстраційних внесків учасників за участь у форум буде відповідно розподілена між призерами; вартість участі складає 170 грн. за 3 дні).
Організатори забезпечують проживання і харчування. Проїзд учасники оплачують самостійно.
Зарядись «Енергією Змін 2012» (Абсолютно відновне, безпечне і чисте джерело Енергії ☺)!
Поспішай! Deadline заповнення аплікаціної форми – 17 вересня.


6 жовтня вже втретє відбудеться головна подія інтернет-ринку Західної України – Lviv iCamp 2012.
Перший раз, в листопаді 2010 році конференція зібрала близько 250 ентузіастів інтернету. В жовтні 2011 на iCamp було уже присутньо близкько 600 осіб – підприємців з офф-лайнового бізнесу, стартапщиків, програмістів, блогерів, власників інтернет-магазинів.
Цілі конференції:
- Допомогти отримати корисну інформацію про інтернет-бізнес з перших рук.
- Познайомити між собою учасників інтернет-ринку.
- Сприяти створенню нових і розвитку існуючих інтернет-бізнесів.
- Допомогти підприємцям збільшити продажі і зекономити ресурси.



The Bloomberg Assessment Test в Києві (8-9.09)
Bloomberg Institute у партнерстві із Київською школою економіки (KSE) допомагає студентам побудувати успішну кар’єру у сфері фінансів.
Bloomberg Institute пропонує студентам різних університетів пройти The Bloomberg Assessment Test (BAT тест) БЕЗКОШТОВНО у приміщенні KSE. Пройшовши тест, Ви зможете не лише визначити свої сильні та слабкі професійні сторони, але й продемонструвати свої здібності широкому колу роботодавців фінансової сфери. 



Дата події: 04.09.2012 17:30 
Презентація книжки Ернеста Сабато «Будьмо самими собою» (Київ)
Книгарня "Є” та видавництво «Кальварія» запрошують Вас на презентацію книжки Ернеста Сабато «Будьмо самими собою» за участю упорядника та ініціатора проекту перекладача Сергія Борщевського та Надзвичайного і Повноважного посла Аргентинської Республіки в Україні Ліли Ролдан Васкес де Муан. 


04.09.2012 18:00 (Львів)
Книгарня "Є” запрошуює Вас на презентацію новинок від видавництва "Апріорі” серед яких книжка Ігоря Лемка "Доля України” та книжка Івана Керницького "Король стрільців”
У своїх есеях знаний публіцист Ілько Лемко торкається тем розколу та сепаратизму, боротьби культурних ідей, "трьох китів української незгоди” (Голодомор, УПА і церква), мови як чиннику розколу чи єднання — тих проблем, які в останнє двадцятиліття є головними каменями спотикання в нашій державі.



04.09.2012 18:30 (ХАрків)
Книгарня «Є» та Всеукраїнська культурна громадська організація "Jump to Life” запрошує Вас на брифінг "Bright summer momemts”.
Під час брифінгу "Bright summer momemts” Ви почуєте розповіді про те, яким цікавим та незабутнім було цьогорічне літо. Доповідачі брифінгу — активні та неординарні люди — провели своє літо в подорожах, потрапляли в авантюри та неймовірні пригоди.
Серед запрошених — гості з інших країн, які також мають що розказати про свій "відпочинок”.


07.09.2012 18:00 (Вінниця)
В рамках історичного клубу «ХроноТоп» Книгарня «Є» запрошує Вас на дискусію «Quo vadis, листівко?»
Серед багатьох матеріальних свідчень про минуле останні півтори сотні років листівки займають чільне місце. Їхню популярність легко пояснити – за незначні поштові витрати людина має змогу надсилати світлину того місця, де перебувала. Хоча, через появу сучасних засобів зв’язку кількість філокартів зменшилась, листівки і сьогодні залишаються культурним феноменом.
Всесвітній рух з обміну листівками – посткросинг — підтримує популярність листівки. Посткросинг стає дедалі популярнішим і в Україні.



Зустріч англомовного клубу ораторського мистецтва «Тосткрекерс» (Київ)
5 вересня
початок: 19:30
мова: українська, англійська
Місце проведення: Гостинний Двір → Контрактова площа, 4, Київ
джерело
Англомовний клуб ораторського мистецтва та розвитку лідерських якостей «Тосткрекерс» проводить зустрічі за Порядком денним, де між учасниками зустрічі розподілено певні організаційні ролі.
Протягом зустрічі виступають промовці на підготовлені теми, затим промовців оцінюють і коментують більш досвідчені члени клубу. Процес як промов, так і їх оцінок регулюється Контролером часу, Граматистом та Контролером чистоти мови.


Дискусія присвячена польському мистецтву (Київ)
8 вересня
початок: 15:00
мова: українська
Місце проведення: PinchukArtCentre → вул. Басейна, 1/3-2, Київ
Суботня дискусія присвячена польському мистецтву пройде 8 вересня.
Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.



Лекція «Французький кінематограф: вчора, позавчора, у позаминулому столітті» (Київ)
8 вересня
початок: 20:00
лектори: Дмитро Макаров
мова: українська
Місце проведення: Центр сучасного мистецтва М17 → вул. Горького, 102-104, Київ
У рамках проекту «ВАРТЕ КIНО»: лекція Дмитра Макарова «Французький кінематограф: вчора, позавчора, у позаминулому столітті».
Гість проекту «ВАРТЕ КIНО» Дмитро Макаров розповідає про перші сорок років життя французького кіно, представляючи низку великих відкриттів, галерею портретів геніальних людей, відновлюючи для своїх слухачів і глядачів зв’язок фільмів 1895-1928 років із стрічками, що йдуть в кінотеатрах сьогодні.



Лекція «Рух, звук і зображення: польський відео-арт з точки зору історії та сьогодення» (Київ)
9 вересня
початок: 14:00
лектори: Ева Горзадек
мова: українська, англійська
Місце проведення: PinchukArtCentre → вул. Басейна, 1/3-2, Київ
Лекція Еви Горзадек «Рух, звук і зображення: польський відео-арт з точки зору історії та сьогодення» пройде 9 вересня.
Зареєстровані учасники заходу допускаються в арт-центр без черги.
http://openstudy.org.ua/events/lekcija-ruh-zvuk-i-zobrazhennja-polskyj-video-art-z-tochky-zoru-istoriji-ta-sohodennja/


Загадковий Маріуполь від фотомитця Антоніни Лісовицької та проекту "Вікно у Маріуполь"!
"Вікно у Маруполь" від Антоніни Лісовицької та Ліги "ДИПКОРПУС"
Категорія: Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" | Переглядів: 900 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0