Головна » 2012 » Липень » 10 » Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 10.07.2012
22:07
Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 10.07.2012
Захоплююча краса фотомариністики від фотомитця Ігоря Перова та проекту "Вікно у Маріуполь"!
 Щорічна Літня дебатна школа ім.Остапа Бендера (13-20.08)
Для тих, хто окрім приємного часу на пляжі під теплим одеським сонечком хоче отримати нові знання та нових друзів. Для тих, хто хоче навчитись грати в дебати або вдосконалити вже набуті вміння.
Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Федерація дебатів України» запрошує Вас на Літню дебатну школу ім. Остапа Бендера, на історичній батьківщині великого «комбінатора», «таки да», в Одесі.


Осіння молодіжна школа «Нові медіа та Молодіжне лідерство» (5-11.09)
Проект є продовженням першої та другої Осінніх молодіжних шкіл, що відбулися у 2010-2011 роках.
Її учасниками можуть стати 50 українських студентів та активістів віком 18-24 роки з різних регіонів України. Відбір відбуватиметься на підставі відкритого конкурсу.
Мета:
- вдосконалення лідерських навичок,
- оволодіння інструментами просування суспільно важливих дій та проектів,
- формування спільнот, мережування, підтримки діалогу та донесення громадських запитів до тих, хто прийматиме рішення


Волонтерство в екопоселенні Юшки біля Києва
Цього року група ентузіастів розпочала проект будівництва екопоселення біля с.Юшки Київської області. Ми запрошуємо волонтерів розділити з нами радість створення нового екологічного простору.
Перший етап проекту розпочався навесні 2012 року. Було досліджено територію, розбито кемпінг і навіть посаджено город. Екопоселення знаходиться на відстані 1 години їзди від Києва, у мальовничому місці, поряд є струмок, ліс, недалеко – річка Дніпро.
Головна мета цього літа – побудова спільного будинку, що стане навчальним центром. Будівництво та супутні роботи продовжуватимуться до жовтня.


Visiting Fellow Grants for International Doctoral Candidates, Germany
Scholarship / Financial aid: a stipend of 1.200 Euro per month
Date: up to four months during Winter Term 2012/2013
Deadline: 15 August 2012
Open to: international doctoral candidates
The Bielefeld Graduate School in History and Sociology is a joint institution of the Faculty of Sociology and the History Department of the Faculty of History, Philosophy and Theology at Bielefeld University (Germany). Under the umbrella of the Graduate School, international doctoral programmes in sociology and history are offered. It provides an inspiring research environment for about 180 doctoral candidates.


24-30 вересня 2012 року в Вінниці проходитиме Міжнародний тренінг із питань розвитку молодіжної політики, організований у рамках програми Ради Європи щодо активізації участі молоді в молодіжній політиці та навчання в області прав людини в Україні.
Участь у тренінгу безкоштовна. Всім відібраним і запрошеним будуть забезпечені проживання та харчування, а також компенсація витрат на проїзд.
Докладніше - http://ciacy.org.ua/?p=1197


Активних "випускників" Євроклубів України запрошуємо у країну фьордів
Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб" запрошує колишніх учасників Євроклубів, кому від 18 до 25, на молодіжний обмін в Норвегії - обговорити майбутнє Європи. 
Проект "Майбутнє Європи" в рамках Програми молодь в дії – 2012, включатиме багатосторонній молодіжний обмін, який відбудеться 3 - 9 вересня в місті Драммен, Норвегія.


Google’s Free Power Search Class
Deadline: 16 July 2012
Open to: Anyone who wants to learn more about Google’s advanced search tools
Venue: Tuesday, Wednesday, and Thursday starting on July 10, 2012 and ending on July 19, 2012
Description
Google Search makes it amazingly easy to find information. Come learn about the powerful advanced tools they provide to help you find just the right information when the stakes are high.


Global Entrepreneurship Summer School in Munich
Deadline: 15 July, 2012
Open to: Everyone enrolled in any university during summer 2012 and who is between 18 – 27 years old
Venue: Munich, Germany (19-30 September, 2012)
Description
International students can apply for one out of 20 travel scholarships. When accepted, the Global Entrepreneurship Summer School will contribute 50% of  total travel costs (mostly flight tickets) up to 500,- €.  Accommodation, travel during the stay and lots of food during the week is also included – for free! The Summer school will provide accommodation from Sep 19 until Sep 30 either in the guesthouse of the LMU or at other places such as apartments of other participants from Munich. As well provide some free  exclusive dinners plus  many snacks and coffee during the whole week will be provided to candidates.


Voices4Climate: Global Photo, Video/Music Contest
Deadline: 15 November, 2012
Open to: Young people from the ages of 13 to 35
Awards: Total of 64 winners will get solar backpacks, digital still/video cameras, computer tablets or portable DVD players
Description
In the run-up to the United Nations Conference on Climate Change (COP18) in Qatar this December 2012, the Voices4Climate Photo/Video/Music Video Competition invites young people from the ages of 18 to 35 to submit photos and videos relating to climate change.


EIB Contest: Social Innovation Tournament
Deadline: 14 September, 2012
Open to: non-profit and for-profit organizations, young entrepreneurs, social enterprises, Government or Local entities, University communities etc.
Awards: Prizes to winners move from 5,000 to 15,000 EURO
To deliver its objectives, the Tournament invites the submission of innovative proposals, along two main lines:
Line A: Innovative ideas which could be implemented within a reasonable time horizon and have substantial benefits for Society or
Line B: Identify implemented innovative solutions with tangible outcomes in terms of social impact which could serve as best practices and replicable models.


Що виявив громадський моніторинг візової практики країн ЄС на Донеччині?
12 липня (у четвер) о 10.00 відбудеться круглий стіл з питань візової політики країн ЄС щодо українських громадян.
Під час заходу представники Донецького Інституту соціальних досліджень і політичного аналізу оприлюднять результати щорічного соціологічного опитування заявників консульських установ Чехії, Греції та візового центру, які розміщені у Донецьку та Маріуполі. 


Стипендії для здійснення наукових стажувань у Франції
Посольство Франції в Україні відкрило черговий конкурс стипендій для здійснення короткострокових (1-2 місяці) наукових стажувань у Франції для молодих науковців (віком до 35 років).
Календар подій: Подача документів до 15 липня 2011 р. Рішення щодо надання стипендій буде оголошено після 25 вересня 2012 р. Стажування можливо планувати у період з 1 жовтня до 31 грудня 2012 р. 


На Хмельниччині відбудеться Конференція з надання адміністративних послуг
17 липня з 11:00 до 16:00 у приміщенні Хмельницької міської ради відбудеться регіональна конференція "Досвід створення Центру надання адміністративних послуг у м. Хмельницькому”. Захід проводить ЛГО "Центр досліджень місцевого самоврядування” за підтримки програми "Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду "Відродження”.


Мапа порушень. Збір та поширення документів про порушення закону про вибори
Триває збір та поширення документів про порушення Закону про вибори! На 8 липня 2012 року вже задокументовано 75 скарг на порушення.
Завдяки повідомленням створюється правдива картина найбільш поширених порушень на парламентських виборах 2012 року. 
Тільки з фото, відео та документами! 
Без огляду на партійність, провладність чи опозиційність 
Перевіряються джерела 
Дається юридична оцінка 


Міжнародна літня школа «WebRadioBridge: сучасна музика та онлайн-радіо» набирає учасників
20-29 серпня під Києвом відбудеться міжнародна молодіжна літня школа «WebRadioBridge», присвячена сучасній музиці та онлайн-радіо.
Вона збере учасників із 4-х країн (Франція, Азербайджан, Польща та Україна), які навчатимуться основам радіожурналістики, знайомитимуться з сучасною музикою одне одного (хіп-хоп, рок, реггі, фольк та інше), разом створюватимуть подкасти, сайт та справжнє онлайн-радіо, яке працюватиме і після закінчення проекту. У програмі школи – багато спілкування на тему музики і не тільки, зустрічі з журналістами та музикантами, багато цікавих практичних завдань. 


Пошук партнерів у проекті з попередження торгівлі людьми
Оголошується додатковий конкурс для сіл та селищ Львівської та Донецької областей для набуття статусу місцевого партнера у проекті „Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад, Фаза 2.”


Вакансія тренера на проведення коучингу та стратегічного планування
«Громадська організація "Сальник 2” (Вінницька обл.) в рамках програми з підтримки організаційної спроможності ОГС, що впроваджується у межах проекту "Об’єднуємося заради реформ” (UNITER) оголошує тендер на проведення коучингу з стратегічного планування.
Термін : проведення коучингу з стратегічного планування (2 дні)
Мета: розробка та написання стратегічного плану організації.
Сума гонорару: 400 дол. (витрати на проїзд, харчування, проживання не компенсуються)


Тендер з проведення тренінгу на тему управління проектами
Коаліція малаго та середнього бізнесу в Сумській області оголошує тендер з проведення тренінгу «Навички розробки та управління проектами» 


Всеукраїнський фестиваль інноваційних проектів
До участі запрошуються: студенти, аспіранти, здобувачі, вчені та співробітники вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ та ін. 
Фестиваль проводиться з метою: розвитку інноваційної діяльності в Україні, залучення молоді, наукової спільноти та технологічних підприємців до участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності, стимулювання наукових досліджень винахідників, підняття наукового престижу України у світі. 


Київ - "Історія Успіху" Антона Шишкіна
У програмі семінару: 
Блок 1 (45 хвилин): 
1. Перші кроки в бізнесі, уроки та висновки; 
2. Як знайти свою нішу? 
3. Створення команди, формування і розподіл обов'язків; 
4. Демократичний або авторитарний стиль управління? 
5. Лідерство або партнерство? 
6. Особисте керівництво і команда ТОП менеджерів, як знайти успішне поєднання? 
Блок 2 (45 хвилин): 
1. Будівництво системного бізнесу на прикладі ТОВ "Укрзернопром Агро"; 
2. Шлях розвитку для українських аграріїв; 
3. Фокусування або диверсифікація? 
4. Як стати успішним і зберегти ефективність? 
5. Мотивація на кожен день, рецепт Антона Шишкіна. 


Конкурс на участь у Всесвітньому газетному конгресі
Всесвітня асоціація видавців газет та новин (WAN-IFRA) щорічно проводить газетний конгрес та форум редакторів. Цього року Конгрес відбудеться з 2 по 5 вересня у м. Києві, Україна. Програма 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів включає унікальний огляд глобальних тенденцій і збирає традиційні та нові газетні ринки, прихильників друкованих засобів масової інформації та прихильників цифрового світу, інвесторів та любителів ризикованих пропозицій, стартапи та глобальних гравців, піонерів і прихильників змін. 
Критерії відбору : 
1. Не більше двох учасників від медіаорганізації/корпорації. 
2. Учасник представляє незалежне регіональне друковане видання, яке працює не менш ніж 3 роки.


Стипендії Фонду Конрада Аденауера для навчання у Німеччині
Умови участі: 
Подавати заявки можуть студенти всіх наукових дисциплін, які станом на осінь 2012 року закінчать щонайменше чотири курси вищого навчального зхакладу. Поруч з цим кандидати повинні відповідати таким передумовам: 
- дуже добрі результати навчання в школі та у вищому навчальному закладі 
- дуже добрі оцінки за результатами отримання диплому 
- добре знання німецької мови (B2 / середній ступінь 2) 
- політична або соціальна активність 
- максимальний вік: 29 років на момент подання заявки 


Третя міжнародна науково-практична Iнтернет-конференція "Діалог мов - діалог культур. Україна і світ"
Тематичні напрямки:. 
- Мова 
- Література 
- Освіта 
- Культура 
Після закінчення Інтернет-конференції доповіді, ухвалені експертною комісією, будуть опубліковані у збірнику матеріалів конференції (друкована та електронна версії щорічника 
Організаційний внесок: участь у конференції безкоштовна. 


XІ Всеукраїнська науково-практична заочнаконференція  "Молода наука України. Перспективи та пріоритети розвитку"
Тематичні напрямки:. 
1. Природничо-географічні та екологічні дослідження; 
2. Фізика та хімія; 
3. Математика та її застосування; 
4. Журналістика; 
5. Економіка та підприємництво; 
6. Сучасні інформаційні технології та програмне забезпечення комп'ютерних систем; 
7. Історія, політологія, міжнародні відносини; 
8. Менеджмент і адміністрування; 
9. Культура та мистецтво; 
10. Педагогіка; 
11. Психологія; 
12. Фізичне виховання, спорт та здоров'я людини; 
13. Мовознавство та літературознавство; 
14. Соціологія, філософія, релігієзнавство; 
15. Правознавство. 


ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція "Проблеми та перспективи розвитку науки на початку третього тисячоліття у країнах СНД"
До участі запрошуються: викладачі, аспіранти, студенти. 
І. Біологічні науки 
II. Географія та геологія 
III. Державне управління 
ІV. Екологія 
V. Економіка 
VI. Історія 
VII. Математика 
VII. Мистецтво 
XIX. Педагогіка 
X. Політологія 
XI. Право 
XII. Психологія 
XIII. Соціологія 
XIV. Сучасні інформаційні технології 
XV. Фізична культура та професійний спорт 
XVI. Філологічні науки 
XVII. Філософія 


VIII Міжнародна конференція "Енергія з біомаси"
Тематичні напрямки:. 
1. Ресурси біомаси: Заготівля, переробка, транспортування і постачання біомаси лісової промисловості, сільського та комунального господарств, харчової промисловості. Енергетичні культури. 
2. Дослідження і розвиток біоенергетичних технологій: Спалювання, газифікація, піроліз, анаеробне зброджування, видобування і використання біогазу полігонів ТВП; технології сумісного спалювання біомаси з традиційними паливами. Виробництво рідких біопалив (біодизельне паливо, біоетанол). 
3. Демонстраційні і комерційні проекти з використанням біомаси для виробництва енергії. 
4. Питання законодавства, стратегії розвитку: Законодавство та стратегії розвитку біоенергетики в Україні та в світі. Питання сталого розвитку і сертифікації біопалив. 
5. Економічні та екологічні аспекти біоенергетичних технологій: Інвестиції і економіка, соціальні аспекти, зниження викидів СО2. 


Міжнародна науково-практична конференція  "Актуальні проблеми формування громадянського суспільства та становлення правової держави"
Тематичні напрямки:. 
1. Загальні проблеми теорії, історії держави і права. Філософія права. 
2. Проблеми конституційного, адміністративного, фінансового та інформаційного права. 
3. Актуальні проблеми розвитку приватного права. 
4. Актуальні питання кримінального права та криміналістики. 
5. Актуальні проблеми інтелектуальної власності 
6. Питання розвитку трудового права та права соціального захисту 
7. Міжнародно-правові аспекти співробітництва Білорусі, Росії та України 
8. Видатний український вчений-правознавець В.І. Прокопенко та його наукова спадщина. 



Міжнародна наукова військово-історична конференція  "Холодна війна": історія та уроки (1946 – 1991)"
Тематичні напрямки:. 
- дослідження та дослідники історії "Холодної війни"; 
- відомі військові та політичні діячі "Холодної війни"; 
- дослідження воєнних конфліктів і бойових дій періоду "Холодній війни"; 
- історія зброї та військової техніки; 
- військові події "Холодної війни" мовою архівних і музейних документів й матеріалів, у спогадах очевидців, у предметах філокартії, філателії, фалеристики, вексилології, уніформістики, сфрагістики, нумізматики, боністики, творів живопису та мистецтва. 


XIX Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності"
Вимоги до оформлення матеріалів: 
Обсяг доповіді не повинен перевищувати 10 стандартних сторінок у форматі .doc або .rtf 
Оргкомітет залишає за собою право включити до програми виступів не всі заявлені доповіді 
Усі доповіді будуть опубліковані в збірці матеріалів Конференції. Презентації не публікуватимуться.


VIII Міжнародна науково-практична конференція "Управління проектами: стан та перспективи"
Секції 
Пленарне Засідання 
Проектно-орієнтоване державне управління. 
Проектно-орієнтоване управління у виробництві, освіті, дозвілля. 
Управління проектами та програмами інноваційного розвитку. 
Інформаційні технології управління проектами. 
Молодіжна. 
Вартість участі 400грн. 


ІV Всеукраїнська  науково-практична конференція  "Актуальні проблеми та перспективи розвитку публічного управління в Україні"
Тематичні напрямки:. 
1. Пріоритети та механізми державного управління процесами модернізації національної економіки. 
2. Розбудова системи місцевого самоврядування України: тенденції та перспективи. 
3. Трансформація соціальної політики України на шляху інтеграції в європейське співтовариство. 
4. Соціально-економічні аспекти публічного управління. 
5. Актуальні проблеми регіональної політики. 
6. Правове забезпечення публічного управління. 
7. Реформування загальнонаціональної системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. 


І Міжнародна науково-практична конференція "Знання. Освіта. Освіченність."
Тематичні напрямки:. 
1. Аксіологічні виміри знання. 
2. Знання культури й культура знання. 
3. Наукове й ненаукове знання в освіті: історія і сучасність. 
4. Наука – людина – освіта: взаємні предметні кореляції. 
5. Освітні технології ХХІ ст. 
6. Проблеми та перспективи сучасної освіти. 
7. Гуманітарна складова вищої освіти: проблеми, виклики, прогнози. 
8. Психолого-педагогічні аспекти освіти та освіченості. 
9. Гендерна освіта в Україні. 
10. Місце студентського самоврядування в системі сучасної освіти. 
11. Мовна компетентність як основа освіченості. 
12. Освіченість і мораль. 
13. Освіта і освіченість в епоху глобалізації. 


Молодіжна науково-практична конференція "Національна історія у глобалізованому світі: виклики перед Україною"
Тематичні напрямки:. 
- Археологічні дослідження, місце античної історії; 
- Роль Давньої Русі та Великого князівства Литовського та їх спадщини; 
- Степовий чинник та його значення; 
- Проблематика історії козацтва та міжконфесійного діалогу; 
- Етнічні взаємини в історичному контексті; 
- Роль імперій та виникнення національних рухів; 
- Революції та їх значення; 
- Питання постання тоталітаризму та опору йому; 
- Світові війни та ідеологія рухів Опору; 
- Радянська модель модернізації; 
- Розпад імперій та питання "кінця історії"; 
- Нова незалежна держава перед викликом глобалізації 


VІ Міжнародна наукова школа-семінар "Історія торгівлі, податків та мита”
Останній день подання матеріалів: 7 вересня 2012 року 
Запрошуються: викладачі вищих навчальних закладів, співробітники наукових установ, докторанти, аспіранти, представники митних органів 
Учасники, які бажають опублікувати статтю у фаховому науковому збірнику "Історія торгівлі, податків та мита”, у якому можуть публікуватися результати дисертаційних досліджень з історичних наук, можуть подати текст до редакції 
 


Фотоконкурс «Принади Львівщини» (01.09)
Якщо Ви любите мандрувати Львівщиною і з Вами завжди фотоапарат – запрошуємо поділитись Вашим творчим доробком та взяти участь у фотоконкурсі «Принади Львівщини». Всіх учасників конкурсу чекають дипломи, а переможців конкурсу чекають нагороди.
Конкурс проводиться з метою популяризації маловідомих туристичних шляхів, природніх та історико-культурних пам’яток Львівщини.
 


Київ - 11 ЛИПНЯ 15:00
Медіа-клуб "Чесно про вибори" з Блаженнішим Любомиром Гузаром: "Чи можна прощати політикам?"
Зображення: Любомир Гузар
ПРО ПОДІЮ:
Щосереди учасники руху "Чесно" збирають журналістів та цікавих особистостей в своєму медіа-клубі для відвертої розмови про те, що турбує виборців. Зустрічі мають на меті розгорнути конструктивну дискусію в суспільстві щодо майбутніх парламентських виборів та політичної перспективи України в цілому. 


Київ - Потрібні волонтери для "Майстерні благодійності"
Всеукраїнський Благодійний Фонд "Соціальне партнерство" шукає волонтерів для благодійної акції "Добровозик".
"Майстерня благодійності" запрошує волонтерів до уроків з дітьми 14 і 15 липня. 
14.07.: 10.00 - 17.00ч. 
15.07.: 12.00 - 18.00ч. 
Місце: Ашан-Петрівка. 


Київ - Дорогі друзі, однодумці, побратими, співвітчизники! 
У середу, 11 липня на Українському майдані ( Київ, Європейська площа. Український дім ) о 18-й годині стартує Всеукраїнський поетичний марафон на захист державного статусу української мови і просто держави Україна. Ми не надсилаємо жодних персональних запрошень, ми просто кажемо ласкаво просимо усіх, чиє серце, душа і громадянська совість вважає за потрібне бути з нами цього вечора. 
 


Київ - Вакансія менеджера проекту
Всеукраїнська громадська організація „Асоціація молодих донорів України ” оголошує конкурс на відкриту вакансію менеджера Проекту. З жовтня 2006 року ми впроваджуємо Програму пропаганди донорства крові „Здай кров – врятуй життя”, яка спрямована на залучення безоплатних адресних донорів крові на користь онкохворих дітей.


Київ - Вакансії волонтерів на фестивалі для людей з особливими потребами
Фестиваль творчості людей з особливими потребами "ПАВЛОВ-ФЕСТ" потребує і шукає небайдужих людей, які зможуть допомогти реалізувати фестиваль.
«ПАВЛОВ-ФЕСТ 2012», має стати першим у Європі Фестивалем громадянського суспільства. Програма ставить за мету об’єднати мистецькі та наукові заходи під гаслом «Homo Normal», досліджуючи ідею норми та відхилень від неї у найширшому контексті існування людини в сучасному світі.


Захоплююча краса фотомариністики від фотомитця Ігоря Перова  та проекту "Вікно у Маріуполь"!

Захоплююча краса фотомариністики від фотомитця Ігоря Перова та проекту "Вікно у Маріуполь"!

Категорія: Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" | Переглядів: 996 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0