Головна » 2010 » Жовтень » 21 » «ДипДесант-6» або знову ця Рада
20:14
«ДипДесант-6» або знову ця Рада
  Вже стало доброю традицією серед співробітників Ліги «ДИПКОРПУС» та студентів-міжнародників Маріупольського державного університету щоосені відвідувати Верховну Раду України.
Для першокурсників спеціальності «Міжнародні відносини» це неабиякий стимул для  навчання та майбутніх досягнень, а для «старшочків» яскраве нагадування того, для чого вони взагалі обрали такий нелегкий шлях. Подорож по Верховній Раді завжди нагадує прямий ефір телеканалу «Рада», але без димових шашок та криків з трибуни.

Щорічний, шостий «ДипДесант» ознаменувався ще й пізнавальним прийомом у Представництво Європейського Союзу у Україні. П’ятнадцяти студентам з Маріуполя відповіли на всі питання та розказали про перспективи співпраці України з ЄС  Іренеуш Фідош - радник з політичних питань, Олег Мирошниченко - спеціаліст з питань торгівлі та Ольга Максименко -  координатор програм преси та інформації. Треба зауважити, що дискусія велась українською та англійською мовами, але, чомусь, шановних дипломатів схвилювало, чи знають наші студенти українську…

Несподіванкою для в.о. Виконавчого секретаря Ліги «ДИПКОРПУС» Доценко Світлани та для керівника проекту «Добре там – де ми є» Бойко Злати став робочий візит до Міністерства закордонних справ України. Прийнявши запрошення до Департаменту інформаційної політики МЗС ми змогли особисто поспілкуватись з заступником Директора департаменту інформаційної політики МЗС України Саєнком Сергієм Валерійовичем про обширні перспективи співпраці Ліги з МЗС. Подія, м’яко кажучи, хвилююча,  але у своєму роді грандіозна, залишається сподіватися, що це знайомство переросте у плідну співпрацю.

Наступний день для «дипдесантників» ознаменувався вже третьою, невдалою спробую візиту до «PinchukArtCentre». Мабуть, Виктор Михайлович хвилюється, що його виставка занадто сподобається «дипкорпусятам», що під час кожного нашого візиту проходить «зміна експозиції». Сповиваємось, що ці експозиції варті того, щоб наступний, сьомий «ДипДесант» зробив чергову спробу їх відвідати.

Що ж, як і кожна подорож, ця залишила купу спогадів, приємну втому та шалене бажання ще раз туди повернутися. Але, вже не як туристи, а як…


Злата Бойко
Інформаційний департамент Ліги «ДИПКОРПУС»
dipcorpus@ukr.net 
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 610 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 5.0/1