Головна » 2009 » Жовтень » 17 » Форум 2009 за майбутнє демократії
21:24
Форум 2009 за майбутнє демократії
Ліга "ДИПКОРПУС" запрошена до участі 21-23 жовтня 2009 у Форумі 2009 за майбутнє демократії "Виборчі системи: зміцнювати демократію у 21-у сторіччі", організований Радою Європи у співробітництві з Міністерством закордонних справ України. Кодекс належної практики у виборчих справах та Кодекс належної практики стосовно політичних партій Венеціанської комісії – консультативного органа Ради Європи з конституційних питань – стануть орієнтирами для дискусій.
Як покращити легітимність виборів, збільшити довіру та участь громадськості? Як виборчі системи можуть адаптуватися до потрясінь у суспільстві, наприклад, глобалізації та все більшого використання новітніх технологій? Якою є відповідальність політичних партій під час виборчих процесів? Яким чином ЗМІ можуть сприяти забезпеченню справедливості виборів? Якою є роль громадянського суспільства у забезпеченні участі у виборах та їх прозорості?

Президент України Віктор Ющенко та новий Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягленд відкриють Форум, який розгляне ці питання під час шести засідань за участю відомих політиків (у тому числі представників Парламентської асамблеї Ради Європи), громадянського суспільства, ЗМІ та викладачів вищих навчальних закладів зі всієї Європи.

Міністр закордонних справ Словенії та голова Комітету міністрів Семюел Жбогар, віце-президент Парламентської асамблеї Горан Ліндблад, а також виконуючий обов’язки Президента Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Ян Мікаллеф звернуться до учасників форуму. Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Луіс Марія де Пуч візьме участь у його заключному засіданні.

Кодекс належної практики у виборчих справах та Кодекс належної практики стосовно політичних партій Венеціанської комісії – консультативного органа Ради Європи з конституційних питань – стануть орієнтирами для дискусій. Президент венеціанської комісії Ян Хельгесен візьме участь у круглому столі на високому рівні з питань «майбутнього виборів», модератором якого буде Андрій Куликов (ICTV Україна).

Президент Конференції МНУО Жан-Марі Хейдт представить з нагоди Форуму Кодекс належної практики участі громадян у процесі ухвалення рішень (ухвалений нещодавно), якій містить основні принципи, директиви, інструменти та механізми активної участі неурядових організації у процесах ухвалення рішень.

Місце: Київ, Україна («Український дім», 2, вул. Хрещатик)

Форум відкривається у середу 21 жовтня о 17.00. Наприкінці першого дня близько 18.00 відбудеться фотографування учасників.

Прес-конференція буде організована у середу 21 жовтня о 16.30.

Підсумкова прес-конференція передбачена на п’ятницю 23 жовтня о 13.30.

Про інші прес-брифінги буде оголошено пізніше.

Журналістів запрошують до акредитації он-лайн. http://mpconsulting.no-ip.org/index.php?option=com_jforms&view=form&id=2&Itemid=28

Прес-контакт:
Прес-аташе Естель Штайнер (Estelle Steiner)
Tel. +33 (0)3 88 41 33 35, mobile +33 (0)6 08 46 01 57, estelle.steiner@coe.int.

Джерело: http://eu.prostir.ua/calendar/237474.html

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 819 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0