Головна » 2011 » Січень » 26 » Україна отримала новий склад Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України!
14:49
Україна отримала новий склад Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України!
 Кількість представників інститутів громадянського суспільства, що увійшли до складу оновленого консультативно-дорадчого органу при МЗС сягнула майже 200 осіб.
Під час Установчих зборів очевидним для більшості учасників став факт, що попередньо запланований відбір обмеженої кількості представників для постійної роботи у якості членів ради не задовольнить потреб її ефективного функціонування.
Абсолютно зрозумілим було що майже 200 представників організацій сільського, міського, районного, обласного, національних рівнів, чи не вперше бачили один одного та чули про діяльність та заходи колег. Тож, аби сформувати склад Громадської ради через визначення найдостойніших представників, годі було і мріяти навіть з таких технічних причин.
 

Наступним вагомим аргументом проти обрання ради у складі обмеженої кількості представників НДО була відсутність механізму відповідальності їх перед рештою учасників Установчих зборів та фактичне відсторонення більшості активістів від будь-якого впливу на роботу Громадської ради.
 

Отже, пролунали перші пропозиції про розширення квоти.. до 50, 70, 100 учасників.. а згодом і щодо включення у склад Громадської ради усіх учасників Установчих зборів.
 

Шляхом демократичного голосування абсолютна більшість делегатів інститутів громадянського суспільства проголосувала за включення до складу Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України повного списку громадських організацій, що подали відповідні заявки та взяли участь в Установчих зборах.
 

Список організацій/новообраних членів Громадської ради - на сайті МЗС України
http://www.mfa.gov.ua/mfa/ua/announcement/detail/956.htm
 

Від Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" представником у Громадській раді при МЗС є заст. директора Київського департаменту Ліги Руслан Володимирович Пейтер.
 

Нині ініціативна група членів Громадської ради при МЗС у кількості 30 осіб працюють над підготовкою чергового засідання, на якому має бути обраний керівний склад ради та напрацювати пропозиції по утворенню профільних комісій.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 1216 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0