Головна » 2009 » Вересень » 4 » ІІІ Всеукраїнський молодіжний проект «Студент року-2009» стартує!
21:55
ІІІ Всеукраїнський молодіжний проект «Студент року-2009» стартує!
Інститут демократичного суспільства радий оголосити про початок реалізації ІІІ Всеукраїнського проекту «Студент року» та запросити організації громадянського суспільства України до партнерства у реалізації даного проекту.
Проект триватиме з 20 серпня 2009 року по 29 травня 2010 року.
До 17 листопада, Міжнародного Дня Студента, по регіонах України, визначаться переможці регіональних етапів конкурсу, які будуть захищати честь своєї альма-матер перед усією Україною.

Ім’я кращого Студента України 2009 року стане відомо у середині квітня 2010 року.

Організатором Третього Всеукраїнського молодіжного конкурсу «Студент року» виступає Інститут демократичного суспільства за організаційної підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України.

Інститут демократичного суспільства запрошує організації громадянського суспільства України до партнерства у реалізації даного проекту

Прес-служба проекту «Студент року»

Увага: Офіційний сайт проекту «Студент року» http://www.studentroku.ua/ розпочне свою роботу з 15 вересня 2009 року

За більш детальною інформацією просимо звертатися до Сергія Шахова, автора та керівника проекту, за телефоном (0532) 615 390 або (067) 530 50 85, або електронною адресою studentroku@ids.org.ua.

 

ДОКЛАДНІШЕ ПРО ПРОЕКТ:

Історія проекту За основу загальнонаціональної програми “Студент року” взятий багаторічний досвід проведення „Студенту року” на Полтавщині.

Навряд чи на Полтавщині знайдеться хоча б один юнак або дівчина із багаточисельного загалу студентства, хто не чув або не брав участь у „Студентах року”: у своїх навчальних закладах або у фінальному конкурсі. Це не є несподіваним: „Студент року” — найперший і єдиний конкурс такого рівня. Запорукою успішного іміджу конкурсу стала продумана робота оргкомітету.

У 2007 році організатори проекту вирішили провести цей поважний захід на всеукраїнському рівні. У 2007 та 2008 роках в Україні були проведені І та ІІ Всеукраїнський молодіжний проект «Студент року».

Автором та керівником проекту протягом всього періоду його існування є Сергій Шахов.

Режисер та сценарист проекту – Віра Власова – організатор проведення різноманітних культурно-масових та шоу-програм, турнірів КВК тощо.

Ведучий – Олександр Лазарєв – Dj FM-радіостанцій “Авторадіо”, ”Люкс” та ”Мелодія”, ведучий різноманітних шоу-програм, конкурсів та презентацій.

Мета проекту:виявлення всебічно розвинених молодих людей, стимулювання підвищення рівня суспільної активності молоді, сприяння формуванню активної життєвої позиції студентства.

Завдання проекту:

підвищення ерудиції студентської молоді,

забезпечення якісного i змістовного студентського дозвілля,
покращення соціальної атмосфери у навчальних закладах,
налагодження партнерських відносин між студентами та викладачами,
популяризація ідей демократії та громадянського суспільства,
визначення кращих студентів регіонів України у 2009 році,
визначення кращого студента України 2009 року.
Цільова група: студенти вузів ІІІ – ІV рівня акредитації (очної форми навчання).

Місце проведення: АР Крим, міста Київ і Севастополь, області України.

Порядок проведення Конкурс проходить у чотири етапи:

Підготовчий.
Вузівський
Регіональний.
Фінальний (Всеукраїнський)
Для проведення проекту створюються організаційні комітети у кожному навчальному закладі – вузівські оргкомітети (в разі потреби), в регіонах України – регіональні, на всеукраїнському рівні – всеукраїнський оргкомітет.

Терміни проведення

Підготовчий етап З 20 серпня 2009 року по 1 жовтня 2009 року. На даному етапі створюються організаційні комітети на різних рівнях, уточнюються умови проведення та визначення переможців.

Вузівський етап З 2 жовтня по 8 листопада 2009 року. На даному етапі проводяться відбір кращих студентів навчальних закладів.

Регіональний етап З 9 листопада по 27 листопада 2009 року. На даному етапі проводяться відбір кращих студентів у регіонах України.

Фінальний (Всеукраїнський) етап 28 листопада по 29 травня 2009 року. Протягом даного етапу проводиться підготовка та відбір кращого студента 2009 року України. До фіналу проекту студенти-переможці регіональних етапів виконують соціальні проекти.

Дату проведення фіналу проекту визначає всеукраїнський оргкомітет на своєму засіданні до 1 березня 2009 року.

Механізми реалізації Всі інші вимоги та правила, які торкаються проекту, визначаються всеукраїнським оргкомітетом.

Учасники проекту: учасниками конкурсу можуть стати всі бажаючі студенти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, середній бал яких за останню сесію складає не менше 4. Окрім учасників конкурсу в проекті ”Студент року” беруть участь студенти, яким оргкомітет встановлює спеціальні нагороди та номінації.

Особливі вимоги: «Студент року» реалізуються Інститутом демократичного суспільства, ВСР при Міністерстві освіти і науки України за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства освіти та науки України.

Назва всіх організаторів має бути представлена в усіх документах, матеріалах, прес-релізах, рекламній продукції.

На місцевому рівні можуть бути й інші співорганізатори, погоджені з всеукраїнським оргкомітетом.

Назва та логотип „Студент року” захищені авторським правом і законодавством.

Взаємодія Всеукраїнського та регіональних оргкомітетів На договірних засадах у режимі субординації.

Керівники регіональних оргкомітетів затверджуються рішенням всеукраїнського оргкомітету.

Для технічного виконання реалізації проекту, за необхідністю, рішенням всеукраїнського оргкомітету може створюється виконавча дирекція проекту.
 

Контакти
Сергій Шахов
Інститут демократичного суспільства
studentroku@ids.org.ua
(0532) 615 -390
http://studentroku.ua/
 
Джерело: http://gurt.org.ua/news/recent/3777/

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 935 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0