Головна » 2011 » Січень » 6 » Христос народився! Славімо Його!
16:22
Христос народився! Славімо Його!
Різдво Христове
Прокімен, глас 1: Господь сказав мені: Син мій єси Ти, Я нині народив Тебе (Пс. 2,7).
Стих: Проси в Мене, і Я дам Тобі народи у спадщину, і кінці землі – Тобі в посілість (Пс. 2,8).
Стихира вечірні навечір'я: "Час нашого спасіння вже настав. Готуйся, вертепе, бо Діва надходить, щоб родити"
 Цей є Бог наш, і ніхто інший не зрівняється з Ним. Він знайшов усі шляхи премудрості і дав її рабові Своєму Якову, та улюбленому Своєму Ізраїлеві.
Після того Він з'явився на землі і перебував між людьми.
Ось книга заповідей Божих і закон, який перебуває повік. Усі, що дотримаються її, будуть жити, а ті, що залишають її помруть. Звернись і візьми її, ходи присяйві світла її!
 
Шановні колеги, дорогі друзі! У навечір'я Різдва Господа нашого, Ісуса Христа бажаємо Вам світло та з користю для душі і тіла зустріти це величне Свято!
Як можна зрозуміти вже з перших строк цього повідомлення, міжнародні відносини та християнство ріднить глобальність контексту. Адже саме проповідь істини, що сповіщена Христом об'єднала усі континенти та народи Землі. І лише завдяки прийняттю заповіді про любов до ближнього, як до самого себе можливий правдивий мир на планеті, за який змагалися стільки дипломатів усіх часів.
 
Подекуди нам нав'язують думку, що совіть, чесність та мораль - лише слуги національних інтересів та дипломатичної майстерності і можуть ігноруватися, але це - лише витончена брехня. 
Правдиві перемоги політиків, політологів чи міжнародників неможливі наперекір тому, що приємно Богу. Тому давайте ліпше наслідувати приклад Авраама Лінкольна:
Одного разу Авраам Лінкольн і його радники ухвалили важливе рішення. Один із радників сказав: "Так, пане Президенте, я сподіваюся, що Бог на нашому боці". На це Лінкольн відповів: "Мене хвилює не те, що Бог на нашому боці, мене хвилює інше - чи на стороні Бога ми?"
 
Пісноспів ранішньої церковної служби закликає нас нас до поклону новонародженому Месії: "З великим поспіхом ходімо до Вифлеєму, щоб поклонитися йому з мудрецями, несучи, як дари, плоди добрих діл"
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 1016 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0