Головна » 2012 » Червень » 19 » Київ, 20 червня - ЄС та Україна організовують дебати про інвестиції в енергоефективність
17:50
Київ, 20 червня - ЄС та Україна організовують дебати про інвестиції в енергоефективність

 Під час дебатів, організованих Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності), буде представлено два протилежні погляди: куди краще інвестувати кошти – в знання чи проекти з енергоефективності? Нашою кінцевою метою є пошук комбінованих шляхів для забезпечення сталого енергетичного розвитку України.
20 червня 2012 року з 12:00 до 14:00 в м. Київ, у «Європейському Містечку» під Аркою Дружби Народів біля Європейської площі, зустрінуться представники державних органів, дипломатичних установ та вищих навчальних закладів, неурядових організацій та фінансових структур для того, щоб знайти найкращі шляхи розвитку енергоефективності в Україні. Участь у дебатах безкоштовна та відкрита для всіх бажаючих.
Сьогодні пріоритетним напрямком розвитку економіки України є реалізація політики ефективного використання енергоресурсів. Найбільш актуальна проблема - висока енергоємність вітчизняної продукції. Як наслідок - суттєве відставання рівня розвитку економіки держави від промислово розвинутих країн Європи та світу. Якщо в європейських країнах енергоефективність та енергозбереження стали традиційними елементами економічного розвитку та соціального благополуччя, то в Україні ці питання повсюдно потребують як фінансової так і інформаційної підтримки. На тлі суттєвого відставання України від показників енергоефективності розвинутих країн, постає справедливе питання – чи доречно сьогодні відкладати реалізацію проектів, інвестуючи у знання, якщо Україна вже відстала з їх реалізацією на декілька десятиріч?
Загальна інформація
Тиждень сталої енергетики ЄС – світова подія, що вперше відбулася в Україні в 2011 році. Щороку сотні організацій та громадян беруть участь в заходах енергетичного тижня, що спрямовані на підвищення енергоефективності та пропагують відновлювальні джерела енергії.
З 18 по 23 червня 2012 року в Україні та по всій Європі відзначають Дні Сталої Енергетики. В «Європейському Містечку», який є спільним проектом Представництва Європейського Союзу в Україні, Київської міської державної адміністрації та здійснюється в рамках міжнародного українсько-німецького співробітництва, щоденно буде запропоновано різнобарвну та інформативну програму для дітей, студентів, та всіх зацікавлених навчитись, як економити енергію та кошти. Проект, що триватиме з 2 червня до 1 липня під Аркою Дружби Народів, презентує нову, далекоглядну, інновативну та різноманітну Європу, а також найкращі практики в одинадцяти обраних сферах міжнародного співробітництва. Ще одна важлива ціль проекту – через 20 років після створення нової держави України презентувати численним гостям Євро-2012 багатогранну культуру стародавньої європейської нації, і у такий спосіб покращити імідж України та Києва за кордоном.
Держенергоефективності тісно співпрацює з Представництвом Європейського Союзу в Україні у сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії. На сьогодні одним з головних завдань порядку денного є визначення належної організаційної структури з метою підтримки втілення заходів, визначених у Порядку денному асоціації Україна-ЄС та Меморандумі про взаєморозуміння у цих сферах.
У січні ц.р. ЄС розпочав Проект технічної допомоги «Розбудова спроможності Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України» з метою зміцнення загальної спроможності Держенергоефективності для стимулювання співпраці між Україною та ЄС у цій сфері. Цей Проект є частиною Програми секторальної бюджетної підтримки під назвою «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії», підписаної Європейським Союзом та Україною у грудні 2009 року.
За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтесь до:
Пані Тетяни Ковриги , начальника відділу популяризації та зв’язків зі ЗМІ, Управління популяризації та зв’язків з громадськістю Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України, електронна адреса: pressa@saee.gov.ua  

Пана Івана Давідова, директора Проекту ЄС «Розбудова спроможності Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України», електронна адреса: ivan.davidov@humandynamics.org

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 733 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0