Головна » 2012 » Лютий » 17 » Конкурс есе «Демократія – слово чи цінність? Роль демократизації у глобальних безпекових процесах» в рамках 5 Київського безпекового форуму
22:27
Конкурс есе «Демократія – слово чи цінність? Роль демократизації у глобальних безпекових процесах» в рамках 5 Київського безпекового форуму

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»

за підтримки Королівського Інституту Міжнародних Справ (Лондон)

та Чорноморського трасту регіональної співпраці – проекту Фонду Маршалла (США)

 

в рамках підготовки 5-го Київського безпекового форуму

«Демократія – слово чи цінність? Роль демократизації у глобальних безпекових процесах»

проводять

 

Конкурс есе для молоді

 

Пропонуємо творчим та сміливо мислячим студентам, аспірантам, молодим науковим співробітникам, а також представникам молодіжних та громадських організацій спробувати себе у конкурсі есе.

 

Переможці конкурсу будуть запрошені на 5-й Київський безпековий форум, який відбудеться 19-20 квітня 2012 року у Києві.

 

Участь у Форумі відкриє молодим фахівцям додаткові можливості – взяти участь у роботі міжнародної конференції, долучитися до дискусії та обговорення актуальних проблем міжнародної безпеки, а також поспілкуватися з провідними експертами, відомими політиками, бізнесменами, аналітиками, представники громадянського суспільства і засобів масової інформації з України та країн Чорноморсько-Каспійського регіону, Європейського Союзу, США. Роботи переможців також будуть включені до підсумкових матеріалів Форуму і будуть розповсюджені серед експертного середовища.

 

Основним питанням 5-го Київського безпекового форуму стане роль демократії в сучасних глобальних та регіональних безпекових процесах. Щорічний міжнародний захід «Київський Безпековий Форум», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році, є платформою для дебатів із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

 

Теми на вибір для написання есе

  1. Демократія та її вороги: боротьба ідей в сучасних міжнародних відносинах.
  2. Whom should I call in Europe? Про розподілення ролей в питаннях безпеки Європейського Союзу.
  3. Європейський Союз – інспектор чи провідник новий ідей та демократичних цінностей у регіоні.
  4. Чи кольорові революції у Чорноморському регіоні є аналогами «Арабської весни» на Близькому Сході?
  5. ХХІ століття: ера військових блоків чи блоків, які базуються на цінностях?
  6. Чи безпечна демократія? У вимірі міжнародних відносин.
  7. Про сучасну демократію: чи справді влада належить народу у найрозвиненіше із століть?

 

До участі запрошуються студенти старших курсів, аспіранти, молодші наукові співробітники, представники молодіжних та громадських організацій, які цікавляться питаннями міжнародних відносин та зовнішньої політики, міжнародної безпеки та суміжних гуманітарних дисциплін.

 

Вимоги до робіт: обсяг роботи – до 6000 знаків (з пробілами), шрифт Arial, кегль 11 пт, вирівнювання по ширині, інтервал 1. Редактор Word 98 та наступні версії. Обов’язково слід окремим файлом вислати дані про себе (ПІБ, місце навчання/роботи, сферу наукових та громадських інтересів, адресу електронної пошти та контактний телефон).

Один учасник може обрати одну тему і бути автором лише одного есе.

 

Роботи надсилати на електронну адресу ib@openukraine.org (тема листа «Конкурс есе»). Останній строк прийому текстів есе – 15 березня 2012 року.

 

Оголошення результатів конкурсу есе відбудеться після 1 квітня 2012 року.

 

Організатори беруть на себе витрати, повязані з приїздом та перебуванням переможців конкурсу під час Форуму. Деталі будуть повідомлені учасникам додатково.

 

Більше про Київський безпековий форум можна дізнатися на сайті: http://ksf.openukraine.org/

 

За детальною інформацією можна звертатися до менеджера програми «Міжнародний діалог» Ірини Бочар електронною поштою ib@openukraine.org або за телефонами: +380 44 220-18-40, +380 67 214-34-62.

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 889 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0