Головна » 2009 » Листопад » 16 » Конкурс есе на тему: «Президент, який потрібен Україні сьогодні» - Ініціатива ВМГО “Молодіжний Європейський Рух»
21:44
Конкурс есе на тему: «Президент, який потрібен Україні сьогодні» - Ініціатива ВМГО “Молодіжний Європейський Рух»
27 жовтня в приміщенні інформаційної агенції УНІАН відбулась прес-конференція, присвячена старту проекту «Президент, який потрібен молоді», що ініційований молодіжним крилом Європейської партії України Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Молодіжний Європейський Рух». Розробником та виконавцем проекту є Київська міська організація ВМГО «Молодіжний Європейський Рух» Партнерами проекту є Міністерство освіти та науки України, Фонд ім. Фрідріха Наумана в Україні та Громадська організація «Депутатський клуб «Парламент», за інформаційної підтримки часопису «Народний депутат».
Ідея створення цього проекту виникла у засновників при детальному дослідженні ставлення сучасних молодих людей до політики. На жаль, під тиском сьогоднішніх реалій сучасна молодь не цікавиться політичним життям країни. Про цю невтішну тенденцію свідчать дані соціологічних досліджень Державного інституту розвитку сім`ї та молоді, згідно яких впродовж останніх 10 років політика традиційно займає останнє місце в ціннісних орієнтирах молоді. Опитування проведене в червні 2006 року Інститутом спільно з організацією «Соціальний моніторинг» засвідчило, що третина молоді взагалі не цікавиться політикою, а кожен десятий вважає неважливою для розвитку країни участь громадян у виборах.
 Окрім того, 35 % переконані, що політика – брудна справа, 13% - не хотіли б займатися нею, оскільки вважають її безперспективною. Тож не дивно, що розуміючи серйозність та небезпечність вищезазначеної ситуації ми вирішили зробити проект, який був би передусім направлений на активізацію молоді в політичному середовищі.

Завдання, які ставила перед собою ВМГО Молодіжний Європейський Рух :

- активізувати молодь у політичній сфері
- продемонструвати зацікавленість сучасної політичної еліти проблемами молоді
- стимулювати молодих людей до виявлення активної громадянської позиції

Даний проект передбачає проведення конкурсу есе на тему «Президент, який потрібен молоді», що спрямований на людей віком 18-25 років по всій України. про проект буде поширюватись серед найвагоміших молодіжних громадських організацій, серед яких Фундація Регіональних Ініціатив, Дебатна Академія, Демократичний Альянс, а також серед вищих навчальних закладів України. За допомогою есе молодь буде мати можливість дати оцінку сучасних політичних процесів та виявити власне бачення кандидатури майбутнього президента України. Есе має вміщувати у собі характеристику президента, який потрібен країні: його особисті якості та риси, політична діяльність, програмні цілі. Всі думки повинні мати обґрунтування. Роботи можуть надсилатись з 27 жовтня до 1 грудня 2009 року як в електронному варіанті, так і друковані на адреси: Euroruh@ukr.net ; 021020, м. Київ, вул. Інститутська, 19 в, офіс 38:

1. Прізвище, ім’я, по-батькові автора есе
2. Рік народження
3. Вищий навчальний заклад, в якому навчається автормісце роботи
4. Адреса проживання автора
5. Контактний телефон, електронна адреса

10 найкращих робіт буде обрано комісією, що складатиметься з членів Київської міської організації ВМГО Молодіжний Європейський Рух та політологів - експертів. 7 переможців будуть нагороджені грошовими преміями в 300 грн. 10 переможців будуть запрошені на екскурсію до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та будинку з химерами поряд Секретаріату Президента. 3 найкращі роботи будуть надруковані у журналі «Народний депутат», їх автори отримають грошову премію у розмірі 500 грн.

Очікувані результати:
- Активізація молоді в сфері політики, стимулювання до свідомого вибору президента України
- Озвучення думок молоді стосовно їх підходів до вибору голови держави
- Наголошення на потребах молоді та їх бачення характеристик президента
- Донесення до влади думок та пропозицій молоді.

Джерело: http://dipclub.org.ua/news/konkurs_prezident_jakij_potriben_molodi/2009-11-10-261
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 815 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0