Головна » 2009 » Вересень » 5 » КОНКУРС СПІЛЬНИХ УКРАЇНСЬКО - СЛОВАЦЬКИХ НАУКОВО - ДОСЛІДНИХ ПРОЕКТІВ НА 2010-2011 РОКИ
20:19
КОНКУРС СПІЛЬНИХ УКРАЇНСЬКО - СЛОВАЦЬКИХ НАУКОВО - ДОСЛІДНИХ ПРОЕКТІВ НА 2010-2011 РОКИ
На виконання Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки про науково-технічне співробітництво від 2 грудня 2002 року та Протоколу третього засідання Спільного українсько - словацького Комітету з науково-технічного співробітництва від 7 листопада 2007 року Міністерство освіти і науки України та Міністерство освіти Словацької Республіки оголошують конкурс спільних українсько - словацьких науково-дослідних проектів на 2010-2011 роки
Конкурс є відкритий для будь яких наукових підрозділів вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ і підприємств обох країн.
Для участі в конкурсі приймаються проекти за всіли пріоритетними напрямками з гідно з Законом України "Про пріоритетні напрямки розвитку науки і техніки". Тематика науково-дослідних проектів конкурсом не обмежена.

Основні умови та строки подання заявок на конкурс:

Проектна пропозиція повинна включати детальну інформацію щодо мети та підстави запланованої спільної науково-дослідної роботи, методології досліджень, складу кожної групи дослідників та розкладу роботи, що передбачається виконати.

Проектні пропозиції готуються українською та англійською мовою з використанням спеціальної "Форми проектної пропозиції" і надаються для експертизи та затвердження до Міністерства освіти і науки України.

Розглядатися будуть лише ті документи, які відправлені не пізніше останнього дня конкурсу (по даті на поштовому штемпелі) на адресу Міністерства освіти і науки України, а також зареєстровані у канцелярії Міністерства.

Відповідно до своїх правил і процедур Сторони незалежно одна від одної проводять експертизу проектних пропозицій і визначають їх рейтинг. Остаточне затвердження пропозицій здійснюється на засіданні Спільного українсько - словацького Комітету з науково-технічного співробітництва.

По закінченню проекту до кожного міністерства подається заключний звіт щодо результатів досліджень та можливості їх впровадження, затверджений науковими керівниками проекту з обох сторін.

Питання публікації результатів спільних досліджень та набуття прав на інтелектуальну власність, набуту в результаті спільної діяльності фізичних та юридичних осіб держав Сторін, вирішуються у відповідності до законодавства кожної з держав Сторін, норм міжнародного права та згідно окремим договорам між фізичними та юридичними особами держав Сторін.

Фінансування

Фінансування проекту виділяється на два роки (щороку окремо). Рішення про продовження фінансування на другий рік приймається після розгляду звіту за попередній етап роботи.

Сторона, що направляє вченого, оплачує транспортні витрати, пов'язані з проїздом свого вченого в країну партнера та медичну страховку.

Вартість проживання в готелі та добові оплачує приймаюча сторона.

Документи приймаються c 1 серпня 2009 року до 30 вересня 2009 року.

Аплікаційні форми для українських науковців можна знайти на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України: www.mon.gov.ua

Контактна установа в Україні:
Міністерство освіти і науки України
01601, м. Київ
бульв.Т.Шевченко, 16

Відповідальна особа
Остапенко Андрій Дмитрович
Департамент міжнародного співробітництва
і європейської інтеграції
Міністерство освіти і науки України
01601, м. Київ
бульв.Т.Шевченко, 16
Тел: +38 044 246 39 23
Fax: +38 044 246 39 34
E-maіl: a_ostapenko@mon.gov.ua

Контактна установа в Словацькій Республіці:
Ministry of Education of the Slovak Republic
Division of Science and Technology
Department of International Cooperation in Research and Development
Stromova 1
813 30 Bratislava

Відповідальна особа
Ing. Zuzana Hlavacikova
Ministry of Education of the Slovak Republic
Division of Science and Technology
Department of International Cooperation in Research and Development
Stromova 1
813 30 Bratislava
Tel.: +421 2 59102623
Fax.:+421 2 59102621
e-mail: zuzana.hlavacikova@minedu.sk
http://www.minedu.sk

 
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 1011 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0