Головна » 2012 » Жовтень » 25 » Маріупольці з Ліги "ДИПКОРПУС" у владі - всерйоз і надовго!
15:19
Маріупольці з Ліги "ДИПКОРПУС" у владі - всерйоз і надовго!
Активістки Ліги "ДИПКОРПУС" маріупольчанки Світлана Доценко та Сабіна Юр'єва - учасниці Програми стажування молоді у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади За результатами відбору на найпрестижнішу в України - Програму стажування молоді у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади, маріупольці - знову серед когорти молодої національної еліти країни, якій на дев'ять місяців стажування належить зануритися в захоплюючий світ великої політики.
Студентки спеціальності "Міжнародні відносини" Маріупольського державного університету та активістки Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" Світлана Доценко і Сабіна Юр'єва заступлять на зміну трьом маріупольчанкам, що проходили стажування в Апараті Верховної Ради України в сезоні 2011-2012 років.
Зокрема, Світлані Доценко належить пройти практику в Міністерстві закордонних справ України, де вона буде допомагати організаційному комітету з питань головування України в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (головування припадає на 2013 рік і зараз - самий розпал відпрацювання програми, яку представить Україна). Слід зазначити, що на даному історичному етапі місія України подвійно важлива, адже від ОБСЄ очікують проекту нової доктрини формування простору безпеки від Ванкувера до Владивостока.

А ось на Сабіну Юр'єву очікує не менш захоплююча практика в Центрі європейської інформації Верховної Ради України. У цій аналітичній структурі збирається, вивчається і адаптується досвід нормо-і законотворення різних країн Європи та цілого світу з тим, щоб на базі цієї інформації народні депутати готували свої проекти законів, спрямовані на регулювання всіх сфер життя українського суспільства.

До речі, торішній дебют маріупольчанок на Програмі стажування молоді у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади, вразив не тільки Маріуполь, але і Київ: близько сотні учасників Програми 2011-2012 обрали собі в адміністративні старости студентку-международніцу МГУ Яну Вертебу, а її заступником - її колегу - Анну Кисель. Зробивши ставку на "керівництво з Донбасу", стажери-інтерни не прогадали: активна життєва позиція і творча фантазія маріупольчанок, настільки преобразила робочі будні і дозвілля учасників проекту, що сезон 2011-2012 років вписався в 17-річну історію стажування, як найяскравіший, найініціативніший та найпам'ятніший.

Нагадаємо, що сама Програма, що надає унікальну можливість для української молоді, подивитися на вищу політичну кухню зсередини, існує з 1995 року. З 2008 року база стажування розширилася з Верховної Ради України на Адміністрацію Президента, деякі міністерства і відомства.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 814 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0