Головна » 2010 » Грудень » 10 » Неймовірні пригоди... середньовічних італійців в Україні у інтернет-галереї Ліги «ДИПКОРПУС»
17:12
Неймовірні пригоди... середньовічних італійців в Україні у інтернет-галереї Ліги «ДИПКОРПУС»

Ліга "ДИПКОРПУС", підтримуючи зростаюче зацікавлення української громади сучасною Італією та усім комплексом україно-італійських зв'язків протягом століть, презентує міні інтернет-галерею середньовічних європейських карт, що яскраво ілюструють розвиток венеціанських та генуезьких міст-колоній та торгівельних емборій у Криму та Приазов'ї - http://picasaweb.google.com/dipcorpus/1617  .
Джерелом карт є карт збірка "Україна на стародавніх картах" (М.Вавричин, Я.Дашкевич, У.Кришталович, ДНВП "Картографія", 2006). В свою чергу збірка базується на матеріалах Львівській науковій бібліотеці ім. В.Стефаника НАН України та Наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І.Франка.
Додаткової актуальності поширенню відомостей про італійських колонізаторів приморських узбереж України додає і постійний пошук правдивої дати заснування Маріуполя - міста базування Штаб-квартири Ліги "ДИПКОРПУС". На загаданих картах на місці Маріуполя та в околицях позначена ціла низка населених пунктів з італійськими назвами.
Нажаль, вітчизняна історія вперто базує власне бачення розвитку Приазов'я та Причорномор’я у Середньовіччі на світогляді виключно наших слов'янських пращурів: якщо у певний момент історії їх десь не було, то і упорядкованого життя на цій українській території геть не існувало. Натомість, елементарне звернення, наприклад, до історії середньовічних італійських міст дає масу доказів активного існування поселень на території як української, так і російської частини узбережжя Азовського моря.

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 574 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0