Головна » 2010 » Серпень » 3 » Підтримка демократії в Україні – конкурс 2011 від DAAD
17:26
Підтримка демократії в Україні – конкурс 2011 від DAAD
Підтримка демократії в Україні – конкурс 2011. Початок: 20.07.2010. Закінчення конкурсу: 20.09.2010.
Цілі програми. Німеччина зобов’язалася підтримувати Україну в її поступовому наближенні до НАТО та ЄС, а також сприяти усім заходам, спрямованим на політичну стабілізацію України. Завдяки своєму видатному науковому потенціалу та традиційним тісним зв’язкам між німецькими та українськими університетами, Україна має найкращі передумови для того, щоб стабілізувати демократію у власній країні завдяки студентським та науковим обмінам з німецькими університетами.
Хто може брати участь у конкурсі? Брати участь у конкурсі можуть німецькі вищі навчальні заклади (відділення, інститути) або науково-дослідницькі установи, які мають партнерські зв’язки з українськими внз або науково-дослідницькими установами.
 

Що буде підтримано? Будуть підтримані курси, симпозіуми, семінари або конференції в Україні або Німеччині; перебування українських науковців при німецьких ВНЗ з метою проведення досліджень, пов’язаних із цими заходами, також буде підтримане. Можуть бути покриті усі витрати, пов’язані з плануванням, підготовкою, рекламою та проведеням певного заходу.
 

Які спеціальності будуть підтримані? Будуть підтримані в першу чергу гуманітарні та суспільні науки (міжнародні стосунки, історія, культурознавство та ін.), а особливо правознавство (німецьке право, право ЄС, права людини та ін.).
 

Цільові групи. Цільовими групами є студенти, аспіранти та науковці з України, активно включені в побудову демократичного суспільства в Україні, а також німецькі студенти та науковці, які з такою ж метою цікавляться Україною. Щодо тем, які мають тристоронній інтерес – Німеччина, Україна та Польща або Білорусь – можуть бути підтримані також і польські або білоруські студенти та науковці.
 

Яким загальним умовам мусять відповідати заходи?
Тривалість одного окремого заходу, як правило, має складати 14 днів o Кількість учасників як правило 15 – 20 чоловік;
Тривалість навчання: до 2 місяців.
 

Для видатків під час заходів діють такі нормативи:
Семінари, конференції та симпозіуми: прибл. 20.000,- Євро;
Семінари та конференції в Німеччині: прибл. 30.000,- Євро
 

Підтримка проведення досліджень українськими науковцями здійснюється в рамках директив DAAD.
 

Де можуть бути проведені підтримані заходи? Заходи можуть бути проведені в Україні або Німеччині. При трилатеральних темах – також у Польщі або Білорусі.
 

Подача заявок Заявки мають бути подані через DAAD-Інтернет портал https://portal.daad.de 
 
 
Назва програми «Окрема програма Україна-2011». Тут ви знайдете формуляр для заявки та формуляр плану фінансування.
 

Терміни подачі заявок
Кінець подачі заявок 20 .09.2010 для заходів на 2011. Початок заходів найраніше у січні 2011.
 

Щира подяка Лесі Харченко, консультантці Німецького федерального фонду "Пам’ять Відповідальність Майбутнє”, за переклад цього повідомлення з німецької мови.
Вся інформація про цей грантовий конкурс німецькою мовою: http://www.daad.de/hochschulen/wiederaufbau/demokratie/14487.de.html
 
 
Контакти
DAAD
http://www.daad.de/
 

Джерело: http://gurt.org.ua/news/grants/7288/
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 1174 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0