Головна » 2009 » Жовтень » 16 » Представниця Ліги Політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» Ганна Базіло взяла участь у роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи
22:03
Представниця Ліги Політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» Ганна Базіло взяла участь у роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи
Представниця Ліги Політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» Ганна Базіло взяла участь у роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка відбулася в Страсбурзі (Франція) з 28 вересня по 2 жовтня.
Цього року виповнюється 60 років з дня заснування у 1949 році Ради Європи – впливової політична міжурядової організації, основною метою якої є захист прав людини, демократії і верховенства права.
Рада Європи складається з 47 європейських держав-членів та 5 держав-спостерігачів. Парламентська Асамблея Ради Європи складається з представників національних парламентів держав-учасниць і збирається 4 рази на рік в Палаці Європи (Palais de l`Europe) для обговорення та вирішення найважливіших питання, що стоять на порядку денному Європейського континенту. Парламентарії, які беруть участь у роботі ПАРЄ представляють понад 800 мільйонів європейців, які їх обрали. Українська делегація складається з 12 народних депутатів України.
Традиційно, осіння сесія розпочалася привітанням від Президента Парламентської Асамблеї – Луїса де Пуіга. Цього разу на порядку денному ПАРЄ стояли питання призупинення акредитації делегації Російської Федерації у зв’язку з війною в Грузії, а також функціонування демократичних інститутів в Молдові у зв’язку з нещодавніми виборами, розвиток сучасних інформаційних технологій, культури, освіти і науки в країнах-членах Ради Європи. Питанням зміни клімату на планеті була присвячена не тільки доповідь але і 2 фотовиставки, що розмістилися в кулуарах Палацу Європи.
Окрім цього, пере початком роботи ПАРЄ делегація Польщі відкрила тематичну виставку присвячену 20-річчю діяльності «Солідарності» на якій був присутній Президент Республіки Польщі Лех Качинський.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 1516 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0