Головна » 2009 » Листопад » 6 » Приєднайся до «Волонтерських вихідних»!
21:39
Приєднайся до «Волонтерських вихідних»!
Щороку 5-го грудня світова спільнота святкує Міжнародний день волонтерів (МДВ), і кожного разу це відбувається в різні способи. Але ціль завжди одна – відзначити роботу волонтерів і підвищити поінформованість широкого загалу про вагомий внесок, який добровольці роблять в суспільстві.
Цього року, з огляду на Конференцію зі зміни клімату, яка проходитиме в Копенгагені 7 грудня, темою МДВ було обрано «Волонтерство заради нашої Планети».
Більше інформації можна знайти тут. В Україні святкування МДВ відбуватиметься в суботу і неділю 5-6 грудня 2009 року. Протягом цих вихідних будуть відбуватись волонтерські заходи по всій країні.

Інформація про акції, які започаткують громадські організації, молодіжні центри і НУО, будуть оголошені в Інтернеті (зокрема на ГУРТі) із запрошенням взяти участь в тій чи іншій акції. Всі бажаючи зможуть підписатися на опубліковані заходи по всій країні.

Ми закликаємо волонтерські організації приєднатись до «Волонтерських вихідних», для чого Вам лише буде потрібно запланувати волонтерську акцію 5-6 грудня 2009 року і повідомити нас про неї.

Надішліть детальний опис вашого заходу до 18 листопада 2009 року на адресу ivd2009.ukraine@gmail.com. У вашому листі, будь ласка, зазначте наступне:

-- Назву акції
-- Місце, дату і час, коли вона відбуватиметься
-- Галузь впливу (екологічна, робота з біженцями, дітьми тощо)
-- Невеликий опис діяльності (максимум – 1 сторінка)
-- Необхідну кількість волонтерів
-- Контактна інформація людини або організації, що відповідає за акцію
5-6 грудня 2009 року в Києві запланований волонтерський баркемп, на який будуть запрошені представники громадських організацій і волонтери. Зацікавлені волонтерські організації зможуть презентувати свою діяльність, поділитись досвідом з іншими та залучити нових волонтерів.

Враховуючи глобальну тематику МДВ «Волонтерство заради нашої Планети», ми заохочуємо організації розробити екологічні заходи (прибирання, інформаційна кампанія, посадка дерев, якщо дозволяє клімат).

Тим не менш, оскільки волонтерство може проявлятися по-різному і волонтерські організації можуть мати інші сфери діяльності, ми будемо раді будь-якій вашій ініціативі.

Ініціатори: UN Volunteers, Центр волонтеріату «Добра воля», Пласт - Національна скаутська організація України, AIESEC, Альтернатива-В

Інформаційні партнери: UNISTUDY, ГУРТ.

Контакти

Джованні Моцареллі
UN Volunteers
ivd2009.ukraine@gmail.com
http://ukraine.unv.org/

Джерело: http://gurt.org.ua/news/events/4627/

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 737 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0