Головна » 2010 » Жовтень » 13 » Програма сприяння Парламенту ІІ оголошує Конкурс на участь у тренінгу для тренерів на тему «Доступ громадськості до законотворчого процесу»
10:02
Програма сприяння Парламенту ІІ оголошує Конкурс на участь у тренінгу для тренерів на тему «Доступ громадськості до законотворчого процесу»

З метою інституціоналізації тренінгу «Доступ громадськості до законотворчого процесу» ПСП ІІ у листопаді 2010 року планує провести тренінг для тренерів для представників громадських організацій (ТОТ ІІ).

Такий тренінг має на меті підготувати групу тренерів для подальшого самостійного проведення тренінгу «Доступ громадськості до законотворчого процесу» на зазначену тематику для зацікавленої аудиторії.

Умови участі  у ТОТ ІІ

Для участі у тренінгу для тренерів «Доступ громадськості до законотворчого процесу» зацікавлені організації мають зареєструватись за цим посиланнямwww.pdp.org.ua/index.php/totregistration, заповнити анкету і надати інформацію про осіб, яких вони делегують для участі у тренінгу від організації.

Особи, делеговані відповідною організацією, у свою чергу мають пройти відповідне тестування.

Учасники ТОТ ІІ будуть відібрані на конкурсній основі.

Критерії оцінки включатимуть як досвід громадської організації у розробці, організації та проведенні тренінгів, так і рівень знань кандидатів про структуру Верховної Ради та законотворчий процес.

Довідково про історію тренінгу:

Програма сприяння Парламенту з метою поглиблення знань громадськості про законотворчий процес та ефективні механізми залучення до нього, в період з березня 2009 по жовтень 2010 року провела серію регіональних тренінгів для представників громадських організацій на тему: «Доступ громадськості до законотворчого процесу».

Програмою тренінгу передбачено теоретичне висвітлення та закріплення шляхом вирішення практичних завдань таких питань, як:

-           Процес законотворення (стадії законотворчого процесу та порядок проходження законопроекту у Верховній Раді);

-           Нормативна база, яка регулює діяльність ГО та забезпечує їхню участь у прийнятті рішень;

-           Участь громадськості у виконанні контрольної функції Верховної Ради;

-           Структура Верховної Ради;

-           Джерела отримання інформації про Верховну Раду і законотворчий процес.

 

З метою інституціоналізації тренінгу «Доступ громадськості до законотворчого процесу» та підготовки групи тренерів для його подальшого самостійного проведення,  ПСП ІІ у грудні 2009 року провела тренінг для тренерів (ТОТ) на зазначену тему та започаткувала дистанційний курс для майбутніх тренерів.  24 зацікавлених представники громадських організацій, які попередньо взяли участь у регіональних тренінгах і пройшли відповідне анкетування, стали учасниками ТОТ.

Згодом учасники ТОТ на розвиток своїх тренерських здібностей, знань та навичок, отриманих під час тренінгу, а також із метою залучення громадськості до процесу прийняття рішень на законодавчому рівні, за підтримки ПСП ІІ отримали можливість організувати та провести регіональні тренінги «Доступ громадськості до законотворчого процесу». Зокрема, такі тренінги було успішно проведено учасниками ТОТ у Сімферополі, Одесі, Вінниці, Івано-Франківську, Дніпропетровську, Кривому Розі.  До кінця року заплановано проведення тренінгів у Донецьку, Павлограді, Маріуполі, Чернівцях, Кіровограді.


Джерело: http://pdp.org.ua/index.php/2008-04-04-14-18-51/2287---------------l----r

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 553 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0