Головна » 2009 » Листопад » 10 » "Школа громадської журналістики" на Івано-Франківщині
20:46
"Школа громадської журналістики" на Івано-Франківщині
З 14 по 16 листопада у селі Княждвір, Коломийського району, Івано-Франківської області відбудеться "Школа громадської журналістики". Захід організовується Коломийським представництвом Громадянської мережі ОПОРА в рамках проекту "Інструментарій становлення громадської журналістики" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".
Налагодити комунікативний канал між громадським сектором та громадою і актуалізувати важливі для громадян питання спроможна громадська журналістика, оскільки вона відображає проблему чи подію з позиції громади і відповідно є ближчою до неї. Тому заради створення сприятливої бази для розвитку громадської журналістики у Коломиї Громадянська мережа ОПОРА проведе навчання для 15 представників місцевих громадських організацій та громадських активістів, що не є членами громадських об’єднань, яких було відібрано у результаті конкурсу, що тривав протягом вересня-жовтня ц. р.
Під час школи учасники пройдуть тренінги за специфікою роботи в інформаційному полі, принципами роботи ЗМІ, формами співпраці громадського сектору і ЗМІ, тощо.
Громадська журналістика на місцевому рівні має серйозний вплив на вирішення місцевих проблем, але вона як інструмент майже не застосовується через брак необхідних базових знань. Таким чином це позбавляє можливості третій сектор ефективно впливати на розвиток громади, тому школа громадської журналістики – це лише одна із складових проекту "Інструментарій становлення громадської журналістики". Після її завершення учасники школи проходитимуть стажування у газеті "Коломийська правда", де згодом буде створена спеціальна рубрика, що стане платформою для публікації громадських журналістів навчених проектом і не тільки. Таким чином проект не лише дасть поштовх розвитку громадської журналістики у Коломиї, але й підвищить вплив організацій третього сектору на розвиток громади через інформаційне поле.
Місце проведення заходу — Івано-Франківська область, Коломийський район, село Княждвір, садиба "Княжий Град", вул. Черемшини, 50.

Проект реалізовується Громадянською мережею ОПОРА спільно з газетою "Коломийська правда" за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження"
За детальнішою інформацією звертайтеся :
тел. (097) 729 07 09, (063) 628 67 68
E-mail: i.marunyak@opora.org.ua
Іван Маруняк

Лілія Баран, координатор програми ЗМІ ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: baran@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 12

Джерело: http://www.irf.kiev.ua/?doc:int=6932
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 716 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0