Головна » 2016 » Травень » 21 » Відкриття маріупольського фестивалю "Дні Європи-2016" у Маріупольському державному університеті
08:27
Відкриття маріупольського фестивалю "Дні Європи-2016" у Маріупольському державному університеті

Відкриття маріупольського Фестивалю "Дні Європи-2016" у Маріупольскому державному університеті (http://www.mariupolnews.com.ua/descr/69034)20 травня у Маріупольському державному університеті відбулося урочисте відкриття Фестивалю «Дні Європи 2016 у Маріуполі», організованого молодіжною організацією «Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» за підтримки Маріупольської міської ради та МДУ. Мета проекту – популяризація європейської культури і демократичних цінностей з-поміж українців.

На початку заходу прозвучали гімни Європейського Союзу та України. З вітальним словом виступили міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, ректор МДУ, професор, Почесний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов, Генеральний консул Грецької Республіки у Маріуполі Елені Георгопулу, виконавчий секретар Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» Анастасія Гаджимагомедова.

Також на відкритті фестивалю були присутні гості МДУ – завідувач кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики Чорноморського державного університету імені Петра Могили Олександр Тригуб і професор кафедри міжнародних студій та громадських комунікацій ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Ігор Тодоров.

У Маріуполі Дні Європи проводяться з 2004 року. Цю традицію заснувала Ліга «ДИПКОРПУС», яку утворили студенти спеціальності «Міжнародні відносини». Під час тематичних заходів майбутні дипломати розповідають маріупольцям про історію, традиції, видатних діячів країн Європи, про цілі і досягнення Європейського Союзу. Цього року Фестиваль триватиме з 20 по 22 травня.
http://mdu.in.ua/news/vidkrittja_festivalju_dni_evropi_2016_u_mariupoli/2016-05-20-1325

Ректор МДУ Костянтин Балабанов сказав, що це висока честь - відкривати Дні Європи в Маріуполі в стінах МДУ. Але це закономірно, тому що університет є активним учасником євроінтеграційних процесів в Україні. «У нас є всі підстави стверджувати, що Маріуполь - європейське місто, а університет - європейський університет!», - Зазначив Костянтин Балабанов. Він також подякував студентам за те, що гідно представляють наше місто і університет в країні і за кордоном.

Відкриття маріупольського фестивалю "День Європи-2016" у Маріупольському державному університеті (http://www.mariupolnews.com.ua/descr/69034)

Представники Ліги "ДИПКОРПУС" розповіли гостям про свої проекти, спрямованих на впровадження європейських стандартів в життя міста.

Мер Маріуполя привітав присутніх зі святом відкриття Днів Європи, побажав студентам більш активно брати участь в перетворенні міста.


 
Консул Греції Єлени Георгопулу подякувала студентам за запрошення на свято і висловила надію, що Європа подолає кризи, з якими зіткнулася, і залишиться центром тяжіння для країн.
http://www.mariupolnews.com.ua/descr/69034

Відкриття маріупольського фестивалю "День Європи-2016" у Маріупольському державному університеті (http://www.mariupolnews.com.ua/descr/69034)


Нагадаємо, фестиваль «Дні Європи 2016 в Маріуполі» триватиме з 20 по 22 травня. Городян чекає насичена культурно-розважальна програма.

У суботу, 21 травня в Маріуполі стартують вже традиційні Дні Європи. Розважальна програма розбита по декільком зонам відпочинку. Початок фестивалю - о 11 годині в Міському саду.

СЕРГІЙ ГОЛУБКОВ - начальник управління у справах дітей, сім'ї та молоді: «Також в цей день, але вже в Театральному сквері відбудуться пішохідний квест, він називається« Євротур ». Запрошуються команди-учасники, по 6 чоловік команда. Реєстрація о 14 годині біля сцени в Театральному сквері. Квест розрахований на вивчення особливостей старої архітектури міста, яка дуже перегукується з архітектурою європейськими якимись цінностями ».

Відкриття маріупольського фестивалю "День Європи-2016" у Маріупольському державному університеті (http://www.mariupolnews.com.ua/descr/69034)

А для поціновувачів кінематографа організовують кіно-фестиваль під відкритим небом. Початок - о 19 годині на адмінстративно площі навпроти міського ліцею. У програмі - фільми-переможці різних європейських кінофестевалей. Завершиться святкування Днів Європи 22 травня в Театральному сквері. З піснями, ярмарками і частуваннями. В якості родзинки святкової програми - традиційний Парад наречених. Детальна програма розваг опублікована на сайті міської ради.
http://sigmatv.com.ua/news/view/15555

21.05.2016

11:00 – 13:00 - Міський сад. Фестиваль «Європа багатолика, єдина, близька, велика» - конкурсно-ігрова програма для дітей та студентів, конкурс малюнків на асфальті, конкурс вокалістів «На хвилі Євробачення»

14:00 – 17:00 – пішохідний Євроквест центром міста. Старт – Театральний сквер, фініш – Міський сад.

17:00 – 19:00 – Міський сад. Фестиваль «Вогні великого міста».

19:00 – 23:00 – Адміністративна площа біля міськвиконкому. Фестиваль Європейського кіно - переможці Канських Фестивалів.

22.05.2016

15:30 – 18:00 – Театральний сквер. Наметове містечко: намет Німецької культури та кухні, намет Грецької культури, намет Української культури, виносна торгівля національних кухонь Європи, намет з хенд-мейдом, 2 намети з євровікторинами, сушка – фото-художній конкурс «Відкрий Європу», святковий концерт (театральні постанови, національні танці та пісні, кавери на європейські пісні, нагородження переможців Євроквесту, художнього конкурсу).
http://marsovet.org.ua/news/show/id/12586

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 798 | Додав: dipcorpus-mdgu | Теги: міжнародники, Маріупольський дежавний університет, МДУ, Анастасія Магомедова, Маріуполь, День Європи, політологи, МГУ, Мариуполь, Ліга ДИПКОРПУС | Рейтинг: 0.0/0