Головна » 2009 » Листопад » 10 » Стипендії Центральноєвропейського університету для викладачів та дослідників
19:41
Стипендії Центральноєвропейського університету для викладачів та дослідників

Короткотермінові дослідницькі стипендії Центральноєвропейського університету (Будапешт, Угорщина) надають можливість викладачам зі ступенем кандидата наук або доктора філософії провести в межах університету дослідження, результати якого можна буде згодом використати на батьківщині дослідника з метою підготовки статті або нового навчального курсу.
Центральноєвропейський університет надає два типи стипендій на 2010 – 2011 навчальний рік: дослідницькі стипендії для визначних у своїй галузі вчених та стипендії для активних молодих вчених в тому числі з України.

Залежно від типу запропонованого дослідження стипендії надаються на строк від одного до шести місяців. Передбачається, що стипендіат також прочитає відкриту лекцію для професорсько-викладацького складу Центральноєвропейського університету. Впродовж одного місяця після закінчення стипендіального терміну стипендіат має надати письмовий звіт про виконану роботу, а впродовж шести місяців подати до друку статтю до міжнародного наукового видання (англійською, французькою або німецькою мовою) за матеріалами дослідження із вказівкою на місце його проведення.
Розмір стипендії – 900$ для молодих науковців та 1500$ для професорів.
Для участі у конкурсі необхідно надіслати заповнену аплікаційну форму, життєпис, дослідницьку пропозицію, один рекомендаційний лист та копію документу про присвоєння наукового ступеня.
Розглядаються дослідницькі пропозиції в межах таких дисциплін: економіка, екологія та екологічна політика, гендерні студії, історія, міжнародні відносини та європейські студії, правознавство, математика, середньовічні студії, філософія, вивчення націоналізму, політологія, соціологія, публічна політика.
Дедлайн подачі документів – 5 січня 2010 року.
Аплікаційна форма та детальніше інформація на сайті Університету
Джерело: http://web.ceu.hu/sep/spo/fellowships.html

Категорія: Освіта, навчання | Переглядів: 665 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0