Головна » 2009 » Грудень » 31 » Sunday борщ: отримай гроші на здійснення своєї ідеї
21:16
Sunday борщ: отримай гроші на здійснення своєї ідеї
Неділя (англ. Sunday) – гарний день для того, щоб сповільнити власний ритм і насолодитись стравою, що зігріє серце. Традиційний український обід у неділю опідні стане центром зустрічей Sunday Борщ, що будуть проходити двічі на місяць від зими до літа. Sunday Борщ збиратиме за спільним столом активістів, художників, представників громадських ком’юніті, молодого бізнесу та людей з ідеями.
Sunday Борщ - це дружня трапеза, яка функціонує у вигляді процесу фінансування грантів, призначених для підтримки незалежних ідей та ініціатив. Розмір грантів формується залежно від кількості проданих запрошень на Борщ за помірною вартістю у 50 грн. за одну особу. Присутні гості будуть голосувати за ідеї, представлені в «меню» події. Автору ідеї, яка зібрала більшість голосів, буде вручено грант на подальшу розробку власного задуму.

Спеціально запрошені «шеф-кухарі» (цікаві та видатні молоді люди) разом із формацією Garage Gang готуватимуть борщ, організовувати презентації та залучати відвідувачів до розмови.
 

Sunday Борщ запрошує творчих людей, активістів та всіх, хто має ідею, варту уваги, описувати свої задуми на www.biggggidea.com до 13 січня 2010. Перша подія формату Sunday Борщ відбудеться 17 січня 2010 року та буде присвячена темі «Вибір, який ми робимо в житті». Всі ідеї будуть представлені в «Меню Ідей» під час обіду з метою визначення одержувача гранту. Ідеї, розміщені після вказаних дат, будуть запропоновані для голосування під час наступних зустрічей.

Участь громадян у фінансуванні ідей та безпосередньому голосуванні є ключовими елементами. Представлення ідеї для голосування є умисно простим та звільненим від бюрократичних процедур. Такий підхід за активної участі відвідувачів події може стимулювати і промотувати експериментальні, критичні та творчі практики, які не можуть отримати підтримку у фондах та громадських організаціях.
 

Окрім того, Sunday Борщ служить способом побудови мережі підтримки, що виходить за рамки суто грошової допомоги. Sunday Борщ є відкритою платформою для обговорення актуальних проектів з новою аудиторією, знайомства з новими людьми та обміном успішним досвідом.
 

Проект Sunday Борщ організований формацією Garage Gang (http://www.gggg.org.ua/) в рамках ініціативи Новий Громадянин (http://newcitizen.org.ua/) за підтримки PACT, UNITER, USAID. В оригіналі ініціатива Sunday Soup належить групі Incubate Chicago.

Джерело: http://unistudy.org.ua/opportunities.htm?page=1&id=1350
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 870 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0