Головна » 2009 » Листопад » 20 » Творчі стратегії: між мистецтвом та повсякденністю
19:19
Творчі стратегії: між мистецтвом та повсякденністю
Фундація Центр Сучасного Мистецтва в рамках програми "Зовнішні зв’язки” представляє відкриту дискусію із Романом Петруняком (США) "Творчі стратегії: між мистецтвом та повсякденністю", яка відбудеться 26 листопада 2009 в офісі Центру Сучасного Мистецтва (вул. Сковороди 2, Староакадемічний корпус НаУКМА).
Роман Петруняк представить свою роботу в InCUBATE (Institute for Community Understanding Between Art & The Everyday – Інститут спільного розуміння між мистецтвом та повсякденним життям), що знаходиться в Чикаго, США. Від 2007 року InCUBATE працює як кураторський колектив, програма резиденцій для художників та інститут експериментальних досліджень, який прагне розробити нові підходи до розуміння фінансової підтримки творчої діяльності. Роман також розповість своє теперішнє дослідження як стипендіата програми Фулбрайт в Україні.

Спираючись на свій американський досвід, Роман Петруняк запитує: в якій ситуації перебуває фінансування соціально прогресивних форм сучасного мистецтва в Україні? Чи є можливість уявити нові типи доречнішої, безпосереднішої та ефективнішої культурної інфраструктури? Робота Петруняка часто співставляє традиційні ролі куратора сучасного мистецтва, критика, адміністратора, історика та художника. Які нові можливості виникають, коли стираються ці кордони? Що означає шукати нові творчі енергії в цікавому просторі між мистецтвом та повсякденням?

Роман Петруняк - художник, історик мистецтва, куратор і критик з Чикаго, штат Ілінойс. Освіта: бакалавр історії мистецтва Університету Пенсільванії і магістр історії мистецтва й арт-адміністрації Школи Інституту мистецтв в Чикаго. З 2007 до 2009 рік він був куратором в Українському інституті сучасного мистецтва, Чикаго (www.uima-chicago.org). В 2007 році він також заснував InCUBATE (www.incubate-chicago.org) - експериментальний арт-центр і кураторський think-tank. Зараз він живе в Києві за підтримки Програми імені Фулбрайта для вивчення інфраструктури підтримки соціально прогресивного сучасного мистецтва в Україні.

Програма "Зовнішні зв’язки" Фундації ЦСМ – це постійний діалог з митцями й культурними активістами з цілого світу. Це програма відкритих лекцій і дискусій, спрямованих на розширення українського культурного контексту. Завдяки "Зовнішнім зв’язкам" ЦСМу та його партнерів відбулися дискусії, зокрема, із Романою Щмаліш (Німеччина), Йоанною Варшею (Польща), Катажиною Козирою (Польща), Дмітрієм Ґутовим (Росія), Зораном Пантелічем (Сербія), Владіміром Усом (Молдова) і Наташею Бодрозіч (Сербія) – проект INTERVENTIONS3, Зоф’єю Махніцькою (Польща), Міхаєлем Блюмом (Австрія), Аллою Вайсбанд (Білорусь) та іншими.

Вхід – вільний.

По додаткову інформацію звертайтеся до Фундації Центр Сучасного Мистецтва: +380 44 425 7778, art@cca.kiev.ua
Контакти
Фундація Центр Сучасного Мистецтва
art@cca.kiev.ua
0 44 425 777 8
http://www.cca.kiev.ua/

Джерело: http://gurt.org.ua/news/conferences/4795/
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 671 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0