Головна » 2013 » Лютий » 10 » Списки на установчі збори з формування нового складу Громадської ради при МЗС України
21:23
Списки на установчі збори з формування нового складу Громадської ради при МЗС України
Міністерство закордонних справ УкраїниДоброго дня, колеги! Нижче подаю посилання на списки представників ІГС, які братимуть участь в установчому засіданні 12 лютого. Також там є список організацій, які повинні виправити помилки в своїх документах до 10.00 понеділка та список організацій, які не допущені до Зборів.
Установчі збори по формуванню нового складу Громадської ради при МЗС України будуть проведені о 16.00 год. 12.02.2013 року у приміщенні Дипломатичної академії України.





Переглянувши список, ви зможете зробити
 власні висновки стосовно ситуації, яка може скластися на Зборах.
Протягом тижня робоча група, створена з числа членів Ініціативної групи, перевірила усі документи заявників на Збори. В результаті чого ініціативна група прийняла відповідні рішення стосовно заявників. Враховуючи недолугість Постанови 996, до установчих зборі були допущені організації, про які ви, певно, ніколи і не чули. Багато організацій подалося від різноманітних спортивних середовищ (боксери, борці, каратисти, фехтувальники, борці,), різних профільних асоціації. В списку, явно, прослідковується присутність різних організованих середовищ ( 10-15 організацій) з заповненими " під копірку" документами, де фігурують одні і ті ж прізвища тільки з різними посадами.
Ну і, звичайно, кількість наших "давніх соратників" збільшилася в двічі. 

На сьогоднішній день до участі в установчих зборах допущено 330 представників ІГС. 
Мені залишається розуміти, що така активність для участі в Гром. раді пов'язана, насамперед, з реальною роботою та практичними результатами, які нам вдалося досягти за останній рік роботи. Всі члени нашої ради, які мали бажання, могли реалізовувати свої ініціативи і використовувати  ГР за її призначенням, чого не скажеш про інші подібні ради. Не секрет, що наша Гр чи не єдина рада, яка не контролювалася ні МЗС, ні КМУ, ні іншими ОЦВ і в цьому була її перевага та особливість. Нам вдалося налагодити конструктивний діалог з дипломатами та продемонструвати на ділі важливість контакту з громадськістю та фаховим експертним середовищем. До цього часу ні МЗС, ні інші органи влади не мали намірів лобіювати своїх представників, чи свої кишенькові організації для отримання контролю в громадській раді, хочеться вірити, що установчі збори у вівторок не змінять цього принципу.

На засіданні ініціативної групи Ігор Жданов відкрито підтвердив своє бажання балотуватися на посаду голови ради з збереженням попереднього складу заступників. Важливим моментом було також те, що всі заступники  голови ГР підтримали такий формат і ніхто з нас не висловлювався стосовно бажання балотуватися на голову ГР.
Щиро сподіваюся, що нічого не зміниться у вівторок і ГР при МЗС залишиться вільним і конструктивним майданчиком для професійної і фахової співпраці громадськості з Міністерством, яка і надалі буде прикладом для всіх інших інструментів консультації громадськості в владою.

З повагою

заступник голови ГР при МЗС
Ростислав Томенчук
Категорія: Громадська рада МЗС | Переглядів: 938 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0