Головна » 2012 » Грудень » 15 » Вчора Громадська Рада при МЗС України ухвалила заяву щодо неприпустимості вступу України до Митного союзу
13:54
Вчора Громадська Рада при МЗС України ухвалила заяву щодо неприпустимості вступу України до Митного союзу
 Вчора Громадська Рада при МЗС України ухвалила заяву щодо неприпустимості вступу України до Митного союзу, нижче наводиться її повний текст.
ЗАЯВА ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ МІНІСТЕРСТВІ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ

м. Київ 14 грудня 2012 року

Громадська рада при Міністерстві закордонних справ України висловлює своє глибоке занепокоєння діями, які спрямовані на можливу зміну стратегічного вектора розвитку України, зокрема анонсованим початком "поступового приєднання України до правил Митного союзу" Росії, Білорусі та Казахстану.

Курс на європейську інтеграцію України закріплений у національному законодавстві, зафіксований у програмі та щорічному посланні Президента України, у програмових положеннях більшості політичних сил, які представлені у Верховній Раді України нинішнього скликання.

Згідно із нормативно-правовою базою Митного союзу, неможливе приєднання до його окремих договорів чи окремих положень таких договорів. Країна, яка бажає вступити до цього Митного союзу, повинна приєднатися до всіх його договорів в повному обсязі, що і буде означати повне членство в Митному союзі та Євразійському економічному співтоваристві.

Водночас, будь-які офіційні кроки щодо приєднання нашої держави до Митного союзу унеможливлять підписання вже парафованої Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом, оскільки договори Митного Союзу містять у собі правові норми несумісні із тими положеннями, які зафіксовані в Угоді про Асоціацію України та Європейського Союзу.

Громадська рада при МЗС України закликає Президента України, Кабінет Міністрів України та Верховну Раду України підтвердити закріплений в законодавстві України курс на європейську інтеграцію і вжити всі необхідні заходи для підписання Угоди про Асоціацію України та Європейського Союзу у 2013 році.

Голова Громадської ради
при МЗС України

Ігор ЖДАНОВ
Категорія: Громадська рада МЗС | Переглядів: 978 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0