Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Відкритий Лист Генеральному Консулу Греції в м. Одеса від родичів і членів сімей екіпажа т/х "Аріана"
16:31
Відкритий Лист Генеральному Консулу Греції в м. Одеса від родичів і членів сімей екіпажа т/х "Аріана"
ДОЛУЧАЙМОСЯ!
Адресат петиції: Генеральний Консул Греції в м. Одеса пан Герасимос Даваріс Відкритий Лист Генеральному Консулу Греції в м. Одеса від родичів і членів сімей екіпажа т/х "Аріана"
 Шановний Пане Даварісе!
Ми, родичі і члени сімей екіпажа т/х «Аріана», хочемо донести до Вас інформацію про надзвичайну ситуацію, яка склалася на борту т/х «Аріана». Судно було захоплене піратами 2009-05-02 біля берегів Сомалі.
На борту знаходяться наші чоловіки і сини, а також дві жінки, матері і дружини наших сімей. З моменту захоплення судна піратами і по теперішній час з судном немає жодного зв'язку, ми в повному незнанні про долю наших моряків. Інформація, яка з'являється в ЗМІ, суперечлива, офіційні органи України або відмовляються від офіційних заяв про положення справ, або просто не володіють інформацією з цього питання.
З непідтверджених джерел інформації нам стало відомо, що на судні склалася катастрофічна ситуація із запасами провізії, води і палива. Одна з жінок, член екіпажа, знаходиться у важкому стані, їй потрібна термінова медична допомога, а вдома її чекають двоє неповнолітніх дітей.
Наші моряки піддаються величезному ризику для життя, психологічний стан критичний, люди знаходяться в нелюдських умовах, родичі у відчаї і на грані морального зриву. Яку ціну за життя наших моряків ми повинні заплатити? Невже в нашому правовому суспільстві ціна торгів між судновласником і піратами рівнозначна життям наших моряків?
У зв'язку з цим просимо Вашого швидкого сприяння в рішенні питання про звільнення наших моряків, які знаходяться в піратському полоні більше 5 місяців.
Ми сподіваємося, пане Даварісе, на Ваші дипломатичні канали і можливості в дипломатичних колах, за якими Ви можете вплинути на грецького судновласника в цій критичній ситуації, яка склалася з нашими рідними. Спираючись на п.12 ст.5 Віденської Конвенції про Консульські зносини від 24 квітня 1963 р., просимо Вас застосувати всі необхідні заходи для швидкого звільнення наших моряків. Сподіваємося на Ваше розуміння і сприяння. До тексту відкритого Листа прикладаємо списки громадян України, які співчувають нашому горю, переживають разом з нами і підтримують нас морально.
 
Дякуємо за Вашу увагу. Чекаємо Вашої відповіді.
 
З повагою,
ті, що підписалися нижче.
 
ДОДАТИ ПІДПИС за адресою http://www.petition.org.ua/?action=view&id=237457

 

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 983 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0