Головна » 2010 » Січень » 13 » ВОСЬМИЙ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС УЧНІВСЬКИХ ТА СТУДЕНТСЬКИХ ТВОРІВ – ЕСЕ
20:38
ВОСЬМИЙ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС УЧНІВСЬКИХ ТА СТУДЕНТСЬКИХ ТВОРІВ – ЕСЕ
ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ 50 РІЧНИЦІ ЗАСНУВАННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ
Шановні друзі! Запрошуємо молодь, що навчається у 9-11 класах загальноосвітніх шкіл; у гімназіях; ліцеях; коледжах; професійно-технічних навчальних закладах, а також студентів вищих навчальних закладів України, до участі у Восьмому міжнародному конкурсі учнівських та студентських творів-есе «Права людини – моя власна думка». Конкурс є відкритим для молоді, що навчається у відповідних закладах країн Ради Європи.
Запрошуються студенти та учні з Білорусі, Молдови та Росії – країн, які були постійними учасниками І – VІІ Конкурсів.
Ми чекаємо від вас конкурсну роботу (КР) за однією із наведених нижче 8 тем або за вільною темою:
-- Європейському суду з прав людини (ЄСПЛ)- п’ятдесят! На чому ґрунтується, на ваш погляд, довіра європейців до ЄСПЛ ? (Гарантований судовий захист громадянина від свавіллядержави, чи.. ? )
-- Що я дізнався про мій місцевий суд? Його досягнення і проблеми. (Чи наші судді користуються у своїй практиці ідеологією та конкретними рішеннями ЄСПЛ?)
-- Суддя та довершений суперкомп’ютер разом приймають рішення. Як вам подобається така ідея? (Як ви бачите її реалізацію?)
-- Стрімко зростає кількість наших громадян, що звертається до ЄСПЛ і отримують позитивне рішення… Як це, на ваш погляд, співвідноситься з престижем держави та якістю національного судочинства щодо захисту прав людини?
-- Держава гарантує звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина. У яких випадках, виходячи з вашого аналізу, громадяни не задовільні рішенням національного Суду і звертаються до міжнародного «арбітра» - ЄСПЛ?
-- Якщо держава «програла», вона повинна виконати рішення Високих Європейських Суддів. Як найшвидше сформувати в моїй країні ефективну судову систему захисту прав людини?
-- Міжнародний кримінальний суд ООН. Чому виникла необхідність створення міжнародного судового механізму боротьби з безкарністю особи за скоєння злочину геноциду, злочинів проти людяності, військових злочинів та злочину агресії?
-- Справедливий… незалежний … правовий … національний або міжнародний суд. Чи є судова система абсолютно досконалою інституцією на усі часи? (Може ви запропонуєте інший, принципово новий механізм захисту прав людини?)
-- Вільна тема, що відповідає загальному спрямуванню Конкурсу.
 

Творчі вимоги: КР повинна бути викладеною як твір-есе, тобто у вільній формі (прозаїчній або віршованій, можливо, з авторськими малюнками) висвітлити ваше особисте ставлення, ваші роздуми щодо однієї із запропонованих вище тем.
 

Технічні вимоги: КР має бути надрукованою або написаною розбірливим почерком. Мова - українська, російська або англійська – на вибір. Якщо інша мова – обов'язково треба додати до КР її переклад на одну з вказаних вище мов. Обсяг КР – до 8000 друкованих знаків, враховуючи пробіли (5 - 6 сторінок друкованого тексту через півтора інтервали або еквівалентний обсяг рукописного тексту).
 

На титульному аркуші або титульному листі (ТЛ) необхідно вказати: тему КР; ваше ПІПБ; поштову та електронну адресу; номер контактного телефону; повну назву закладу, в якому ви навчаєтесь - клас/курс (факультет, відділення); поштову та електронну адресу навчального закладу; ПІПБ консультанта (якщо під час написання твору ви отримували консультації); його місце роботи; посаду; за наявності – звання, вчений ступінь, категорію вчителя - консультанта.
 

Оскільки КР розглядатиметься експертами як анонімна, „під шифром”, ТЛ відокремлюється Оргкомітетом від КР і тому просимо текст роботи не розміщувати на ТЛ.
На першій (після ТЛ) сторінці КР, перед викладенням тексту твору, необхідно зазначити тему КР.
Просимо не розміщати у тексті роботи будь-яку інформацію про себе, свого консультанта чи навчальний заклад, бо це порушить принцип анонімності при розгляді КР.
 

Участь у Конкурсі
Для участі в Конкурсі ви маєте якнайшвидше, не пізніше 30 січня 2010 року, надіслати до Оргкомітету Конкурсу (ОК) ретельно заповнену Заявку учасника Конкурсу. (див. доданий файл)
 

Конкурсну роботу у «паперовому» або «електронному» вигляді необхідно надіслати на адресу ОК до 10 березня 2010 року.
 

Умови проведення Конкурсу та нагородження переможців
Як правило, в Конкурсі беруть участь біля двох тисяч претендентів. Головним результатом Конкурсу ми вважаємо можливість для кожного учасника визначитися зі своїм рейтингом у престижному міжнародному змаганні.
Об’єктивність результатів Конкурсу досягається триступеневою незалежною перевіркою КР: експертами, відбірною комісією та Журі Конкурсу.
Кожен учасник отримає офіційний Диплом з рейтинговими параметрами.
Учасники, які ввійдуть до фіналу Конкурсу - 20 учнів та 10 студентів - будуть запрошені до м. Києва (разом зі своїми батьками або консультантами ) для участі в Урочистій конференції, присвяченій завершенню Конкурсу, та нагороджені цінними призами. Відбудуться також зустрічі фіналістів з науковою, політичною, судовою елітою України та дипломатичним корпусом.
Прізвища Переможців Конкурсу - як правило, три особи - будуть оголошені під час Конференції. Вони отримають спеціальні нагороди, які за традицією Першого – Сьомого Конкурсів можуть полягати у стипендії на витрати, пов’язані з навчанням у ВНЗ, або поїздці до Центральних установ Ради Європи тощо.
 

Заявка учасника Восьмого міжнародного конкурсу учнівських та студентських творів-есе «Права людини – моя власна думка» http://www.dipcorpus.at.ua/avatar/11/Entry.doc

Поштова та електронна адреси Оргкомітету та телефони для зв‘язку ( консультацій )
«На конкурс», а/с 34, площа Лесі Українки, 1, м. Київ, 01196, Україна
Електронна пошта:
konkurs.prav@gmail.com
Телефони Оргкомітету:
+38 044 512 06 73; тел/факс + 38 044 228 17 92; моб. +38 050 936 47 30; +38 095 500 00 46
Сайти, на яких розміщена інформація про Конкурс:
www.igfm.org.ua; www.hreuc.com
 
Організатори: Бюро інформації Ради Європи в Україні • ГО Всеукраїнська Фундація „Захист Прав Дітей” • ГО «Євроклуб Право і Захист» • «Донецький меморіал» • Львівська лабораторія прав людини і громадянина НДІ Державного будівництва та місцевого самоврядування АПрН України • Міжнародне товариство прав людини – Українська секція • Харківська міська асоціація „Освітній центр прав людини” • Харківська правозахисна група

За фінансової підтримки:
Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні
Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 1015 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0