Головна » 2010 » Березень » 29 » ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ! 14.04.2010 - презентація Панєвропейського руху у м. Харкові
19:56
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ! 14.04.2010 - презентація Панєвропейського руху у м. Харкові
Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» шукає зацікавлених колег для організації візиту Генерального секретаря Панєвропейського Об’єднання Австрії Райнгарда Клочека до міста Харкова.
В ході візиту Райнгард Клочек прочиає ряд лекцій, які познайомлять студентів з основами Панєвропейського руху, надасть уявлення про ідею об’єднаної Європи, допоможуть студентам поглибити власні знання про ідеологічну основу ЄС.

Візит Р. Клочека до м. Харків відбуватиметься 14 квітня цього року в рамках турне на Схід України (Харків-Запоріжжя-Маріуполь), організованого Лігою «ДИПКОРПУС».
Минулого року за сприяння Ліги «ДИПКОРПУС» Генеральний секретар Панєвропейського Об’єднання Австрії Райнгард Клочек презентівав ряд таких лекцій у Львівському національному університеті імені Івана Франка, Київському інституті міжнародних відносин при Національному університеті імені Т. Г. Шевченка, Національному університеті «Києво-Могилянська академія», Інституті міжнародних відносин Національного авіаційного університету, Київському гуманітарному інституті.
Тривалість лекції становить 1 годину, після чого передбачається обговорення, відповіді на питання студентів. Спілкування буде відбуватися англійською мовою.
 

Сподіваємося на Вашу зацікавленість у даному питанні. Контакти керівника Оргкомітету:
Горовецька Юлія Сергіївна, заст. директора Київського територіального департаменту Ліги «ДИПКОРПУС».
Тел.: +38 050 642-62-81, е-пошта: dipcorpus-kyiv@ukr.net


ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ
 

«Європейське питання в цілому полягає в «або-або»: або війна, або мир! Анархія чи організація. Озброєння чи роззброєння! Конкуренція чи кооперація! Падіння чи об’єднання!"
(граф Ричард Коденгоф-Калергі)
 

Панєвропейський рух на сьогоднішній день серед усіх політичних сил є визнаною та авторитетною надпартійною організацією. Це найстаріший рух Європи за єднання, який протягом своєї історії визначив багато вирішальних імпульсів для об’єднання Європи.
 

Європейська політика не може обмежуватись тільки прагматичним прописуванням status quo, вона повинна забезпечити справжній поступ до політичного, економічного та культурного єднання Європи. Панєвропейський рух сприяє розбудові Європи з дещо покращеного митного союзу до всесвітньо-політичного дієздатного об’єднання, яке б було чимось значно більшим, аніж сума країн-членів ЄС на основі найменшого спільного знаменника.
 

Панєвропейський рух був заснований графом Річардом Ніколаусом фон Коденгоф-Калергі, який в 1923 році сформулював ідеологічну складову руху в єдиному маніфесті «Paneuropa».
 

Згодом майже у всіх країнах Європи з’явилися громадські організації, які відстоювали ідеали Панєвропейського руху. Зараз такі організації об’єднуються під егідою Міжнародного Панєвропейського Об’єднання.

У свою чергу Міжнародне Панєвропейське Об’єднання переймається побудовою громадянського суспільства як в Європейському Союзі, так і за його межами на основі рівності, демократії та свободи, виступає за стабільне, безпечне та процвітаюче майбутнє всієї Європи.
 

Панєвропейський рух ґрунтується на чотирьох основних принципах: лібералізм, християнство, соціальна відповідальність та свобода.
На даний час Почесним Президентом Міжнародного Панєвропейського Об’єднання є нащадок австрійських імператорів Отто фон Габсбург, з 2004 року посаду Президента Міжнародного Панєвропейського Об’єднання обіймає Директор Панєвропейського Об’єднання Франції Аллан Терренуар.

Райнгард Клочек – Генеральний секретар Панєвропейського Об’єднання Австрії.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 663 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0