Головна » 2010 » Грудень » 9 » Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 09/12/2010
21:26
Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 09/12/2010
Конкурс видео "Look Вокруг в твоем городе”
Принимаются работы на конкурс видеороликов "Look Вокруг в твоем городе”. Дедлайн 1 февраля 2011 года.
Организатор: онлайн канал "Look Вокруг” http://www.tvjam.ru/channel/look_vokrug/
На конкурс принимаются видеосюжеты о вашем городе в стиле канала "Look Вокруг”. В объектив вашей камеры могут попасть как главные городские достопримечательности: памятники, музеи и парки, так и неизвестные улочки, и, конечно же, сами жители города.
http://vsekonkursy.ru/?p=2070
 
 

Литературный конкурс «Пламенеющая лилия»
Объявлено о начале работы конкурса авторов на лучшее литературное и литературно-публицистическое произведение «Пламенеющая лилия». Дедлайн 31 марта 2011 года.
Организаторы: Литературное Агентство и Творческий интернет-портал «Порт «Вдохновение».
В конкурсе могут принять участие все авторы, пишущие на русском языке, вне зависимости от места проживания, гражданства или возраста.
http://vsekonkursy.ru/?p=2069
 
 

Гранты на участие в европейской школе по истории науки
Европейская весенняя школа по истории науки "Визуальные средства в науке” состоится в мае 2011 года на острове Менорка в Испании. Дедлайн для подачи заявок на стипендию для участия в школе 16 февраля 2011 года.
Организатор школы: Европейское общество по истории науки (ESHS), предоставляющее ряд стипендий покрывающих стоимость обучения, проживание и дорожные расходы.
http://vsekonkursy.ru/?p=2061
 
 

Молодежное движение ищет руководителя отдела "Паблисити" (Мариуполь)
Если ты активист и хочешь, чтобы тебя услышали. Если хочешь принимать участие в жизни своего города. Научится профессионально действовать в различных ситуациях.
Получить море эмоций и знакомств Проявить свои лидерские качество,то МОО "МОДОС” ищет именно тебя.
На данный момент нам требуется руководитель отдела "Паблисити”- активный, амбиционный, с ярко выраженными лидерскими качествами активист из г. Мариуполя.
http://gurt.org.ua/vacancies/8683/  


Фотоконкурс "Завтра - Різдво!”
Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара” та Фотосалон «Цмфра» запрошує Вас взяти участь у фотоконкурсі "Завтра - Різдво!”.
Цю дивовижну атмосферу незабаром можна буде відчути в Музеї Івана Гончара. Національний центр народної культури та Фотосалон «Цифра», плекаючи традиції українського Різдва, розвиваючи міжкультурний діалог, дбаючи про відносини добросусідства та родинного єднання з чистим серцем і світлими помислами започатковують безпрецедентний фото-проект – «Завтра – Різдво!». Переможці конкурсу будуть запрошені 26 грудня 2010 року до НЦНК для нагородження.
http://gurt.org.ua/news/competitions/8693/  


Соціальне підприємництво успішно розвивається (відео)
В липні експертом від Британської Ради були проведені тренінги для тренерів майбутніх соціальних підприємців. В серпні відбулися прес-заходи щодо проекту та було оголошено початок відбору учасників. У вересні за підтримки Фонду Східна Європа партнери проекту обрали місцеві координаційні організації у кожному регіоні (у Донецьку, Львові, Криму). Роль координаційної організації полягає в просуванні ідеї соціального підприємництва в регіоні, встановленні та розвитку відносин з місцевою владою, бізнесом та іншими НУО і підтримці учасників в їхній щоденній діяльності.
http://gurt.org.ua/articles/8673/
 
 

Вакансія асистента проектів
Центр Європейських Ініціатив (ЦЄІ) в м.Ужгороді, оголошує конкурс на заміщення вакантної посади асистента проектів, з метою виконання завдань проекту "Європейська школа обміну досвідом” та подальшої участі у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги Програм Транскордонного Співробітництва ENPI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, Польща-Білорусь-Україна та інших програмах міжнародної технічної допомоги.
http://gurt.org.ua/vacancies/8686/
 
 

Громадське обговорення Порядку надання державної підтримки проектам громадських організацій
14 грудня 2010 року об 11.00 у Клубі Кабінету Міністрів України (вул. Інститутська, 7) відбудеться громадське обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм, проектів (заходів), розроблених громадськими організаціями, для виконання яких надаватиметься державна фінансова підтримка».
http://gurt.org.ua/news/events/8678/
 
 

Сприйняття Польщі і поляків в Україні
Шановні колеги! Запрошуємо Вас на презентацію результатів загальнонаціонального опитування населення України.
Опитування дає чітке уявлення про сприйняття Польщі і поляків в Україні на сучасному етапі двосторонніх відносин, про роль та місце Польщі в економіці, культурі, зовнішній політиці України. Порівняння результатів опитування 2010 року із результатами опитування 2000 року дасть змогу простежити тенденції та зміни у сприйнятті Польщі і поляків українцями. Дослідження сприятиме баченню майбутніх відносин Варшава-Київ, а також допоможе розробити заходи, які б сприяли поліпшенню образу поляків у громадській думці населення України, кращому порозумінню польського та українського народу.
http://gurt.org.ua/news/events/8680/
 
 

Конкурс есеїв «Новий погляд на Інтернет»
Союз обдарованої молоді оголошує конкурс есеїв «Новий погляд на Інтернет».
До участі в конкурсі запрошуються молоді люди (від 15 до 35 років) з різних регіонів України. Конкурсне завдання – написання твору у вигляді есе на одну із запропонованих тем. Партнером конкурсу є Web-студія WEBMARKER.com.ua , яка гарантує безкоштовну розробку професійного персонального сайту переможцю конкурсу або 50% знижку на розробку комерційного сайту переможця.
http://gurt.org.ua/news/competitions/8679/
 


Вакансія координатора проектів
Центр громадянського представництва «Життя» шукає координатора проектів з реалізації анти тютюнових ініціатив в Україні.
Проект направлений на зменшення рівня споживання українцями тютюнових виробів шляхом наближення українського законодавства до кращих міжнародних практик та виконання умов Рамкової конвенції боротьби з тютюном ВООЗ.
http://gurt.org.ua/vacancies/8665/
 
 

Єдиний простір спостережних комісій України
Громадська організація "Маю право" шукає партнерів щодо співучасті у реалізації проекту "Єдиний простір спостережних комісій України".
Проект "Єдиний простір спостережних комісій України” направлений на вирішення питань відносно ефективності роботи спостережних комісій при Департаменті виконання покарань, а саме: активізація їх роботи, та подальше їх вдосконалення. Саме тому, що до участі у роботі спостережних комісій залучається дуже мало громадян, громадські організації - цю роботу виконують люди, які є робітниками органів виконавчої влади. Вони не готуються
http://gurt.org.ua/partnerships/8655/
 
 

Конкурс «Ким я хочу стати у майбутньому?» серед дітей з вадами слуху
Проект Програми розвитку ООН в Україні, Міжнародної організації праці та Державного центру зайнятості України «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом доступу до зайнятості» спільно з МГО «Дельфін» та Національною Асамблеєю інвалідів України оголошує конкурс на кращу творчу роботу на тему «Ким я хочу стати в майбутньому?» серед дітей з вадами слуху.
Роботи можуть бути виконані в будь-якій художній техніці (малюнок, аплікація, вишивка, бісероплетіння, ліпка тощо) та мають відображати бачення дітей про їх майбутню роботу (професію).
http://gurt.org.ua/news/competitions/8661/
 
 

Фільм «Шлях до порозуміння або переговори без поразки»
У рамках Спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Прозорість та ефективність судової системи України» був вироблений документальний фільм «Шлях до порозуміння або переговори без поразки», який покликаний привернути увагу представників органів законодавчої, виконавчої та судової влади, правників та широкого загалу до присудової медіації – одного з сучасних альтернативних методів розв’язання спорів.
http://civic.ua/news/view.html?q=1514628
 
 

Стоп цензурі! заявляє про свою підтримку пану Джулію Ассанджу
Громадський рух «Стоп цензурі!» заявляє про свою підтримку пану Джулію Ассанджу та його Інтернет-ресурсу Wikileaks.
Відкритий лист на підтримку Джулія Ассанджа та Wikileaks:
Ми, журналісти з України, які об’єдналися в громадський Рух «Стоп цензурі!» для протидії цензурі заявляємо про свою підтримку пану Джулію Ассанджу та його Інтернет ресурсу Wikileaks.
Ми вважаємо, що пан Дж. Ассандж вніс видатний внесок у підвищення прозорості та підзвітності урядів багатьох країн світу, коли оприлюднив суспільно важливу інформацію, яка виходить за межі однієї країни.
http://civic.ua/news/view.html?q=1513470
 
 

Відкрите звернення Міністру закордонних справ стосовно Нобелівської премії миру
6 грудня 2010 р. Нобелівський комітет Королівства Норвегія повідомив , що Україна відмовилася відвідати церемонію вручення Нобелівської премії миру. Видається, що така позиція продиктована підтримкою протесту проти нагородження китайського дисидента Лю Сяобо.
При цьому Міністерство закордонних справ України не зробило жодних офіційних заяв із цього приводу аби пояснити українським громадянам та міжнародній громадськості, чим викликана така позиція.
http://civic.ua/news/view.html?q=1513457
 
 

З’явився перший відео-ролик про медіа-маніпуляції
Від початку грудня в Інтернеті та на відео-екранах у Києві, Львові, Сімферополі, Рівному та Донецьку з’явився перший ролик в рамках інформаційної кампанії з медіа-грамотності «Розум проти медіа-маніпуляції». Ролик під назвою «Щоб не пудрили мозок – користуйся ним» має на меті привернути увагу пересічних читачів, слухачів та глядачів до того, що інформацію зі ЗМІ треба сприймати критично й осмислено.
http://civic.ua/news/view.html?q=1513382
 
 

Круглий стіл «Історично-культурна спадщина Луганщини як частина загальноєвропейської культурної спадщини»
Луганський Центр європейської інформації запрошує відвідати круглий стіл «Історично-культурна спадщина Луганщини як частина загальноєвропейської культурної спадщини» 23 грудня 2010 року. Захід проводитиметься в рамках краєзнавчої акції «Луганщина європейська» для мешканців Луганської області.
Метою акції є підвищення рівня обізнаності населення про історичну спадщину Луганської області, про належність української культурної традиції до загальноєвропейської, а також про видатних європейців, які зробили значний внесок в розвиток регіону. Під час круглого столу перед учасниками виступлять експерти з питань європейської інтеграції, дослідники-краєзнавці та історики.
http://civic.ua/news/view.html?q=1513013  


Спільна історія. Семінар для вчителів і педагогів з Польщі, Німеччини та України
До участі запрошуються педагоги, зацікавлених викладанням історії в транснаціональній перспективі, що шукають нових поштовхів і хочуть розробляти авторські програми навчання у міжнаціональній групі. Семінар відбудеться 23-27.02.2011 у Міжнародному домі зустрічей, Кшижова біля Вроцлава (Польща).
Як розмовляти з молоддю про новітню історію? Як передати її багатовимірну суть? Як її інтерпретувати у регіональному, національному, європейському і глобальному контекстах? Як навчати критичному підходу до історичних інтерпретацій? Як розмовляти про вплив політики на історичні оповіді? І як створювати для молоді можливості вивчення історії у міжнародній групі?
http://civic.ua/news/view.html?q=1512993
 
 

Конференція для студентів та аспірантів "Філософія: нове покоління.Філософії та науки” (10-12.03)
Кафедра філософії та релігієзнавства Національного університету «Києво-Могилянська академія» 10-12 березня 2011 року проводить Шосту міжнародну студентсько-аспірантську міждисциплінарну конференцію "Філософія: нове покоління.Філософії та науки”.
На конференції розглядатиметься питання про співвідношення філософського та наукового полів – питання, яке посідає важливе місце у філософських дискусіях сьогодення. Від знайомих питань штибу "Чи є філософія наукою?” або "Яке місце філософії щодо науки?” варто спробувати перейти до водночас більш плюрального та диференційованого аналізу різнопланових співвідношень окремих філософських течій та теорій з їхніми опонентами та прибічниками у різних науках та наукових школах.
http://studnews.org.ua/archives/2623
 
 
 
Марафон Написання Листів в Києві!
Запрошуємо усіх взяти участь у Марафоні Написання Листів, який відбуватиметься з 12-00 10 грудня до 12-00 11 грудня (24 години). Головна точка Марафону у Києві – Волоська 55/57 (арт-центр Я Галерея). Паралельно з 10-00 до 17-00 написати листа можна буде у Києво-Могилянській Академії (4 корп).
Марафон Написання Листів - акція, яка проводитиметься більш ніж в 50 країнах світу одночасно. Це – наймасштабніша та найефективніша акція Міжнародної Амністії, присвячена Міжнародному дню прав людини.
http://www.dipcorpus.at.ua/news/marafon_napisannja_listiv_v_kievi/2010-12-08-2227

 

Оголошується кампанія зі створення колекції вітальних листівок до Дня української дипломатії
Креативний департамент Ліги "ДИПКОРПУС" збирає творчу команду волонтерів, аби з метою популяризації Дня української дипломатії, створити колекцію електронних листівок для е-пошти, привітань у соціальних мережах, заставок на сайтах тощо.
http://dipcorpus.at.ua/news/lystivka/2010-12-08-2229
 
 

Запрошуємо приєднуватися до підготовки інтернет-дискусії
Ліга "ДИПКОРПУС" запрошує Вас взяти участь у підготовці та проведенні онлайн-диспуту на тему "Республіка Молдова - поточна політична ситуація і перспективи».
Тема онлайн-диспуту вибрана не випадково, а у зв'язку з недавніми подіями дострокових виборів і нестабільною політичною ситуацією в Молдові.
http://dipcorpus.at.ua/news/zaproshuemo_priednuvatisja_do_pidgotovki_internet_diskusiji/2010-12-09-2230
 
 

Відформатовані робочі плани Ліги "ДИПКОРПУС" на Дипломатичний тиждень-2010 у Маріуполі
17.12 Дебатний турнір щодо актуальних внутрішньополітичних питань України - Крутій Гордана
20.12 "Дипломатичні ігри" - інтерактивне інетлектуально-творче змагання збірних першокурсників на тему міжнародних відносин - Шестакова Анастасія, Телешова Юлія
21.12 Форум Ліги "ДИПКОРПУС" - посвячення легатів, обрання керівництва, плани на 2011 рік - Вертеба Яна
22.12 Дипломатичний бал - 2010 - корпоративний кретаивно-танцювальний вечір легатів та друзів - Доценко Світлана
Категорія: Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" | Переглядів: 834 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0