Головна » 2010 » Травень » 6 » Як ювілейний День Європи-2010 змінює Маріуполь: від спеціальної телефонної лінії до нових стадіонів!
21:20
Як ювілейний День Європи-2010 змінює Маріуполь: від спеціальної телефонної лінії до нових стадіонів!
ЄвроДайджест новин підготовки до Маріупольського Дня Європи-2010 - ВИПУСК №1
 29 травня 2010 року Маріуполь прийматиме всеукраїнське святкування Дня Європи, а саме свято 2010 року відзначає 25 річницю народження (Вперше рішення про відзначення Дня Європи Європейська Рада ухвалила саме 1985 року).
Ліга "ДИПКОРПУС" кілька років вела лобістську діяльність, спрямовану на обрання Маріуполя місцем проведення офіційного широкоформатного Дня Європи, оскільки була переконана у численних позитивних довгострокових наслідках цього святкування для рідного міста Ліги "ДИПКОРПУС".
На разі усі найсміливіші сподівання легатів "ДИПКОРПУСУ" справджуються зо дня у день. Аби довести це, Ліга "ДИПКОРПУС" презентує перший випуск Євродайджесту новин маріупольських ЗМІ з найцікавіших аспектів підготовки Маріуполя до Дня Європи.


Доценко Світлана Олександрівна
Директор Департаменту євроінтеграціі
Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС"
тел.: (050) 059-52-19
www.dipcorpus.at.ua  
dipcorpus-mdgu@ukr.net  


1. В рамках святкування в Театральному сквері біля Драматичного театру буде закладена «Алея Європи». Джерело - http://www.ilich.in.ua/  


2. В Маріуполі пройде безалкогольний День Європи. На Театральній площі Маріуполя буде розміщене Евромістечко, де представники європейських країн презентують свою культуру, мову і традиції. Там ж очікують присутність представників Посольства Євросоюзу в Україні. Як розповіла голова Маріупольського союзу молоді Тетяна Ломакіна, крім національної їжі, запланована і реалізація алкогольної продукції під відомими європейськими брендами.
Проте це суперечить прийнятому в Маріуполі рішенням про заборону розпивання спиртних напоїв у громадських місця. Тому зараз питання про легальну продажу алкоголю на Дні Європи в Маріуполі зависло в повітрі. Джерело - http://www.0629.com.ua/  


3. На Театральній площі Маріупольський міський голова Юрій Хотлубей провів нараду, присвячену організації Дня Європи в Маріуполі, який пройде 29 травня 2010. Театральна площа стане центром основних заходів свята.
Зокрема, відпрацьовувалися питання приведення в порядок як самій площі, так і прилеглих будинків. Перш за все, фасаду будівлі театру. Джерело - http://www.pr.ua/  


4. Маріуполь увійде в єврорегіон разом з Ростовом-на-Дону
Після підписання документів про створення єврорегіону «Донбас» між Луганською областю і Ростовом, до Єврорегіону приєднається Донецька область. Про це в ході зустрічі глав прикордонних територій Російської Федерації та України домовилися губернатор Луганщини і Донеччини, повідомляє прес-служба ЛОДА. Джерело - http://www.0629.com.ua/  


5. "Маріупольський Союз молоді" передав кожній школі, а також міським бібліотекам, навчальні посібники «Європейський союз: коротко про головне», брошури «Видатні маріупольці, які увійшли в європейську історію та сучасність. Видатні європейці, які стали частиною історії і сучасності Маріуполя ». Джерело - http://www.0629.com.ua/  



6. У центрі Маріуполя почалося благоустрій одного з улюблених куточків відпочинку маріупольців - Алеї Вдів по вулиці Енгельса, яку жителі нашого міста іменують "Арбат".
Як розповіла http://www.0629.com.ua/ заступник начальника управління комунального господарства Олена Яцюк, на території алеї вже почалися роботи з благоустрою. Зараз там знімають старі плити, потім будуть укладати бруківку, створювати фігурне мощення. Також тут замінять світильники і лавки з урнами. Благоустрій буде завершено до Дня Європи, 29 травня 2010 р. Окрім того, зараз розглядається питання про створення святкового освітлення на проспекті Леніна, від Драмтеатру до підземного переходу.


7. Маріуполь був у числі міст, що приймали юнацький чемпіонат Європи з футболу-2009, за отримані від УЄФА за проведення чемпіонату 75 тисяч євро ми обладнали два футбольних поля зі штучним покриттям, відкриття яких приурочили до Дня Європи, який буде проходити в Мариуполе 29 травня 2010 (з мови Маріупольського міського голови Ю. Хотлубея під час зустрічі з делегацією з Греції). Джерело - http://www.0629.com.ua/  


8. Телефонна лінія по прийому пропозицій від населення з приводу майбутнього Дня Європи відкрита в департаменті економіки Маріупольської міської ради. Найбільш цікаві пропозиції будуть включені в програму заходів Дня Європи в Маріуполі повідомили http://www.0629.com.ua/ в прес-службі Маріупольської міськради.
Категорія: День Європи - Маріуполь - 2010 | Переглядів: 1102 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0