Головна » 2013 » Січень » 22 » Київ, 30 січня 2013 - КОНФЕРЕНЦІЯ Маастрихтська стратегії ОБСЄ: український вимір
18:00
Київ, 30 січня 2013 - КОНФЕРЕНЦІЯ Маастрихтська стратегії ОБСЄ: український вимір
 Обговорення Маастрихтського Документу-Стратегії з економіко-довкільного виміру ОБСЄ 
Громадська рада при МЗС України спільно з МЗС України та за підтримки представництва Фонду Фрідріха Еберта в Україні ініціювали обговорення та підготовку рекомендацій до тексту Маастрихтського Документу-Стратегії з економіко-довкільного виміру ОБСЄ.
Наприкінці 2003 року у Маастрихті на засіданні Ради міністрів закордонних справ Організації з безпеки та співробітництва в Європі було ухвалено Документ-Стратегію ОБСЄ в області економічного та екологічного виміру. Він є основною всеохоплюючою концептуально базою для діяльності ОБСЄ в економіко–довкільному вимірі. Протягом останніх років в ОБСЄ тривають розмови стосовно необхідності оновлення Маастрихтського Документу сучасним вимогам. Країни-учасники уже неодноразово виступали з аргументами стосовно застарілості певних пунктів договору та необхідності доповнення його. Є думки, що потрібно вносити зміни в існуючий Документ-Стратегія чи розпочати роботу над новим Договором-Стратегією. Дискусія набуває з кожним роком все більшого обговорення. 

В 2013 році Стратегії виповнюється 10 років. Громадські експертні організації можуть виробити фахові рекомендації стосовно змін та доповнень до Стратегії, які стосуватимуться усього регіону ОБСЄ, а не тільки віддзеркалюватимуть проблематику України. Таким чином після спільної роботи з українськими дипломатами можна буде виробити загальну позицію України стосовно Маастрихтського Документу-Стратегії.


Категорія: Громадська рада МЗС | Переглядів: 1001 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0