Головна » 2010 » Червень » 18 » МЗС створило окремі структури для Росії, США й Євросоюзу
20:27
МЗС створило окремі структури для Росії, США й Євросоюзу
У Міністерстві закордонних справ України створені окремі структурні підрозділи, які ведуть стратегічні напрямки - Росія, США, Євросоюз. Про це сказав голова МЗС Костянтин Грищенко в інтерв'ю газеті "Сегодня", говорячи про досягнення свого відомства за 100 днів з моменту його призначення міністром.
"Ми змінили структуру МЗС: створили окремі структурні підрозділи, які ведуть стратегічні напрямки - Росія, США, Євросоюз, посилюємо їхній кадровий склад", - сказав він.

"Крім того, ліквідували торгово-економічні місії й створили торгово-економічні відділи в складі посольств. Адже якщо з Росією, США переважає політичний діалог, то у відносинах із Малайзією чи Сінгапуром домінує економіка. І завдання послів у багатьох регіонах - відстоювати наші торгово-економічні інтереси", - зазначив К. Грищенко.
За його словами, за ці 100 днів "за участю МЗС вдалося відновити нормальні добросусідські відносини з Росією, зберегти й активізувати переговори з Євросоюзом".
"Водночас ми встановили найтісніші відносини з адміністрацією (президента США) Б. Обами, про що свідчать участь президента у Вашингтонському саміті з ядерної безпеки, майбутній візит держсекретаря Клінтон 4-5 липня", - сказав К. Грищенко.
Голова МЗС також зазначив, що ситуація з фінансовим забезпеченням посольств України за кордоном, у порівнянні з минулим роком, покращилася.
"Є значні поліпшення, але ми б хотіли більшого. Фінансування, яке було на піку економічного зростання, ще не цілком відновлене. Але зараз посольства працюють у штатному режимі - є мінімально достатні кошти на підтримання нормального функціонування посольств", - сказав він.
К. Грищенко також повідомив, що обмеження для дипломатів вести міжнародні переговори телефоном не більш 3-х хвилин знято, але контролюється, "щоб ці розмови були у справі".
 
 
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 610 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0