Головна » 2010 » Червень » 16 » Вручення дипломів біженцям за успішне вивчення української мови
18:17
Вручення дипломів біженцям за успішне вивчення української мови
Ви бажаєте зустріти біженців, які вивчають українську мову?
Ви бажаєте з ними поговорити про їх життя в Україні?

Тоді завітайте до Центру вивчення мов „Інтенсив” Київського національного економічного університету!
Що: Церемонія вручення дипломів групі з 22 біженців, які успішно пройшли курс української мови. Передбачено час для неформального спілкування з біженцями щодо їх досвіду проживання і перспектив місцевої інтеграції в Україні. Гарна нагода запитати біженців що спонукало їх до вивчення української мови та як вони планують надалі удосконалювати мову своєї другої Батьківщини. Церемонія відбудеться в рамках в рамках проекту „Місцева інтеграція біженців у Білорусі, Молдові та Україні”, який фінансується Європейським Союзом та сприяє працевлаштуванню, вивченню української мови, наданню первинної допомоги для того, щоб біженець могли в подальшому самостійно себе забезпечувати, соціальну та культурну інтеграцію біженців у суспільство.
Де: Центр вивчення мов „Інтенсив” Київського Національного Економічного Університету, адреса: м. Київ, вулиця Мельникова, 81, корпус 5, поверх 5.
Коли: 18 червня 2010, початок об 11:00 ранку (тривалість - 1 година)
Хто запрошений: представники ЗМІ
Запрошених до церемонії привітають представники Міністерства Освіти України, Державного комітету України у справах національностей та релігій, Агентства ООН у справах біженців, Благодійного Фонду Рокада та біженці.
 

Контактні особи: Ганна Гордієвська, Агенство ООН у справах біженців (+380 44 288 9424, gordievs@unhcr.org ), Наталія Гуржій, Благодійний Фонд Рокада (+380 44 501 56 96, n.gourjii@rokada.org.ua ), Олена Барчук (o.barchuk@rokada.org.ua).
 
 
Додаткова інформація:
Біженці – це люди, які тікають із рідних країн через страх переслідування за ознакою раси, громадянства, приналежності до певної соціальною групи, віросповідання або політичних переконань. Біженцям, визнаним Урядом України, надаються такі ж соціально-економічні права, як і громадянам України. Сьогодні в Україні знаходиться близько 2000 біженців із 40 країн світу.
Біженці не можуть повернутися до своїх країн, оскільки повернення поставить їх життя під загрозу. Часто вони приїжджають без будь-якого майна, залишаючи все вдома. Водночас вони привозять із собою найцінніше – свої вміння, знання та здібності. По всьому світу є приклади біженців, які побудували успішні кар’єри у країні притулку, стали професіоналами у своїй справі, бізнесменами, блискучими громадськими діячами та артистами, прокладаючи шлях соціального, культурного та економічного розвитку приймаючої країни.

Більш детальна інформація про біженців на www.unhcr.org.ua
З повагою,
Інформаційний відділ Представництва ООН в Україні
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 694 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0