Головна » 2010 » Червень » 26 » Громадянська кампанія «Знай свої права – захисти своє життя закордоном» стартувала!
20:38
Громадянська кампанія «Знай свої права – захисти своє життя закордоном» стартувала!
 Ти закриваєш конспекти та пакуєш валізи - швидше подорожувати! Плануєш провести канікули закордоном? Можливо, ти хотів би жити або вчитися у іншій країні? А чи знаєш ти про правила безпеки? Чи впевнений, що тебе чекає щасливе життя у чужій країні?
Дорогі друзі! Сьогодні в час активного розвитку міжнародних зв'язків та контактів, коли мільйони українців щорічно на менший чи довший час виїздять закордон вкрай важливим є всебічна правова обізнаність щодо захисту власних прав в часі таких мандрівок.
З такою інформацією необхідно ознайомлювати якнайширші кола наших громадян, а особливо - молодь. Ініціатива легата Ліги "ДИПКОРПУС" Злати Бойко та молодого фахівця з інформаційної діяльності Кирила Ковальова спрямована на задоволення такої потреби в легкій та доступній формі через демонстрацію короткометражного просвітнього фільму "Місце призначення".

До фільму підготована збірка інформаційно-довідкових матеріалів, що в сконцентрованому вигляді представляють ключові небезпеки при виїзді закордон для роботи, навчання, з туристичною метою. Надаються поради щодо практичних пересторог, інформація про поведінку в критичних ситуаціях, організації та служби, до яких слід звертатися у випадку, коли халепи не вдалося уникнути.

Закликаємо Вас приділити час перегляду фільму, навіть у випадку, коли Ви не плануєте мандрівок найближчим часом - адже Ваші компетентні поради можуть допомогти тим, хто не дивився фільму.

Водночас, якщо Ви маєте таку змогу, порекомендуйте продивитися фільм Вашим друзям та знайомим, або організуйте груповий перегляд фільму - як це мало місце у Маріупольському державному гуманітарному університеті (див. прес-реліз нижче та ФОТОЗВІТ ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПРОЕКТУ www.picasaweb.google.com/dipcorpus/wSYqqB# ).
 
У проведенні локальних презентацій фільму Вам допоможуть:
1. сам запис навчального фільму "Місце призначення"
- або на файлообміннику http://depositfiles.com/files/j48dos2ci,
2. комплект довідкової інформації та
3. спеціальна брошура "Знай свої права – захисти своє життя закордоном", що знаходяться у додатках.
 
Будь-яку довідкову інформацію чи практичні поради з проведення презентації фільму Вам з готовністю нададуть актори проекту "Знай свої права – захисти своє життя закордоном":
- Злата Бойко (тел.: (066) 692-01-80, E-mail: zlata.boyko@gmail.com ),
- Кирило Ковальов (тел.: (096) 400-65-17, E-mail: www.kirill_v@mail.ru )
 
Долучайтеся до волонтерів кампанії "Знай свої права – захисти своє життя закордоном"! Зарадьте складній життєвій ситуації в житті своїх близьких чи друзів та сприяйте встановленню шанобливого ставлення до українців закордоном!

 
 

Презентація фільму "Знай свої права – захисти своє життя закордоном" на Історичному факультеті
Маріупольського державного гуманітарного університету
 
 18 червня 2010 р. у Маріупольському державному гуманітарному університеті (МДГУ) відбулася презентація громадської кампанії «Знай свої права – захисти своє життя закордоном».
Організаторами виступили Злата Бойко, студентка ІІ курсу спеціальності «Міжнародні відносини» МДГУ та Кирило Ковальов, студент І курсу спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» МДГУ.
У рамках презентації студенти історичного факультету та гості мали змогу ознайомитись зі станом еміграції в Україні, історією міграції у світі та що головне – дізнатися про заходи безпеки, яких необхідно дотримуватися перед виїздом закордон. Студенти продивилися навчальний фільм «Місце призначення», основна мета якого - не запобігти виїзду молоді, бо це в силах зробити лише держава, а застерегти від можливих проблем, надати практичні поради, що допоможуть перед від’їздом та під час перебування закордоном. Глядачі мали змогу ознайомитися зі статистикою щодо стану еміграції молоді у нашій країні, основними напрямками та сферами працевлаштування закордоном. Організаторами були надані результати опитування молоді Маріуполя, щодо їх бажання виїхати закордон. Також, усі бажаючі отримали ознайомилися з основними правилами безпеки, отримали методичні матеріали, які окреслили основні заходи кампанії та носили навчальний характер.

Серед учасників проходила жвава дискусія, де бажаючі висловлювали свої думки щодо того, жити чи ні закордоном, які небезпечні ситуації тебе чекають, на що сподіватися та чого уникати.

Завдяки допомозі декана історичного факультету, доктора історичних наук, професора Ірини Семенівни Пономарьової дискусія носила навчальний та водночас неформальний характер. Учасники мали змогу поділитися цікавими історіями з життя своїх друзів закордоном та висловити свою думку, щодо отриманої під час презентації інформації.

Враженнями ділиться студентка І курсу спеціальності «Міжнародні відносини» Журавель Христина: «Мені дуже сподобався проект, саме тому що, досі я не зустрічала таких фільмів, які б були цікавими та пізнавальними водночас, до цього дня, виїжджаючи за кордон, я не вважала за потрібним залишати документи, які б свідчили де я, тільки близькі родичі знали про це, але після перегляду фільму я з'ясувала, що це та багато інших правил безпеки є достатньо важливими.

Організатор проекту Кирило Ковальов також залишив свої побажання: «Ми сподіваємось, що цей проект допоможе тим, хто бачить своє життя закордоном. Дасть змогу зрозуміти, що за яскравою обгорткою дуже часто криються злочини та насильство та зробити свій вибір на користь власної країни, де рідне небо та земля, країни, якій потрібна твоя допомога, краса, натхнення та наполеглива праця».

Слід лише додати, що кампанія лише набирає обертів. У вересні – жовтні 2010 року усі
бажаючі матимуть змогу прийняти участь у її продовженні рамках широкоформатних аудиторій.
 

За детальною інформацією звертатися:
Злата Бойко, спеціаліст Інформаційного департаменту Ліги політологів-міжнародників
«ДИПКОРПУС» (тел.: (066) 692-01-80, E-mail: zlata.boyko@gmail.com )
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 1808 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0